Home Belgisch Buitenlandse veroveringstocht van Peuk wordt alsmaar groter

Buitenlandse veroveringstocht van Peuk wordt alsmaar groter

by Didier Becu

“Peuk weet de dynamiek er in te houden. De show is een golfbeweging van instrumentale explosies, waar het puur raggen overgaat in melodische intervallen die meer in de buurt komen van poprock dan punk. Deze afwisselingen zorgen ervoor dat het niet alleen voor Nele langer vol te houden is, maar ook dat je als bezoeker benieuwd blijft naar wat er gaat komen; wanneer je weer wordt weggeblazen door het muzikale geweld. Het is maar goed dat de band aan het einde van het festival geprogrammeerd staat, want hier moet je echt even van bijkomen.” Niet onze woorden, maar wel deze van 3 Voor 12, toen men het had over de verpletterende indruk die Peuk op Grasnapolsky in Nederland maakte.

Net zoals in eigen land weet ook het alternatieve muziekpubliek over de grens de sludgepop (of wat het ook is) van Peuk te smaken. Ook Duitsland lonkt, want op 28 maart staat het trio samen met Chtonian in Aken. Nu vrijdag 13 maart kun je ze in Het Bos zien in Antwerpen samen met Pink Room om de release van de nieuwe Fake Indians te vieren.

Eerder werd aangekondigd dat Peuk ook op Rock Herk (17 juli) en Retie Rockt (13 juni) staat. En uiteraard hebben we ook Nele te gast, nu deze zondag op 15 maart in Café De Loge in Gent, maar dan met haar soloproject Head On Stone. En ja, het is gratis.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More