Home Belgisch Blickwinkel blikt vooruit met Schreel Van De Velde

Blickwinkel blikt vooruit met Schreel Van De Velde

by Nel Mertens

Gitarist Lucas Schreel kennen we van Kloothommel en diverse jazzprojecten, en ondertussen ook van zijn solowerk. Vorig jaar werd zijn debuutalbum We’re Never Afraid Of Getting Up Every Morning (Sentimental Records), dat hij in een verzonnen taal op de wereld losliet, alvast goed ontvangen.

Blickwinkel (Duits voor invalshoek, standpunt) daarentegen kenden we nog niet. En dat is niet zo vreemd, want het is een gloednieuw label, gevestigd in Gent en Brussel. Het werd opgericht door Pieter Dudal (Dauw) en beeldend kunstenaar Jelle Martens (Nicolas Jaar, Vinyl on Demand, W.E.R.F.). Na bijna een decennium afzonderlijk in de muziekscene te hebben gewerkt, vonden ze een gemeenschappelijke basis in zowel hun bewondering voor geluid, beeld als de dialoog. Onbelemmerd door plaats of genre.

De eerste release bij Blickwinkel wordt Balts, het nieuwe album van Lucas Schreel. Daarvoor werkte hij opnieuw samen met percussionist Casper Van De Velde (SCHNTZL, Bombataz, Donder). Schreel Van De Velde klinkt dat samen.

Even terug kon je Dolfijn horen, de eerste single uit het album. Als een warme omhelzing horen we een instrumentale, wervelende track, die zich laagje na laagje dicht tegen je aan nestelt. Virtuoos gitaarwerk en verrassende percussie: wij houden onze blik gericht op het aankomende album Balts.

(Her)lees hier alvast ons review van Schreels debuutalbum.

Balts verschijnt op 28 mei digitaal en op vinyl.

Website Facebook                                                                  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More