Home Belgisch BELTOON: PATRONESS.

BELTOON: PATRONESS.

by Nel Mertens

Als het plaatje niet meer klopt, is het tijd voor verandering. Zo dachten de heren van Chief Roberts er ook over. Eind 2018 beslisten ze om de bandnaam te veranderen, enerzijds omdat ze verder gingen met een nieuwe drummer en anderzijds omdat de naam Chief Roberts niet meer matchte met het genre.

Met de nieuwe drummer Maarten Valentin aan hun zijde, staan Guy Callens (zang), Tom Lefevere (gitaar), Nicholas Gauwloos (gitaar) en Steven Hebb (bas) er samen als Patroness en sloegen ze een zwaardere, meer donkere muzikale weg in dan eerder met Chief Roberts. Patroness brengt doom metal met een subtiele hint naar black metal. En dat lieten ze meteen horen in hun eerste single met videoclip Dominae. Indringende, scherpe gitaarlijnen en rollende heartbeating drumslagen volgen elkaar op in de refreinen, terwijl de strofes zich lijken op te dringen langs de kieren in volle duisternis. Een knap sterke afwisseling tussen de harde vluchtigheid en het langzaam doorsijpelen. We willen niet bazig klinken, maar… wij willen meer van dit!

Dit is een repetitie-opname (gemaakt door Onrust-gitarist Bo Engelen), want de opnames van hun aankomende ep zijn nog volop aan de gang.

Hun eerste live try-out kan je meemaken in De Rocking Bull in Antwerpen op 31 oktober.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More