Home Belgisch BELTOON: ILA.

BELTOON: ILA.

by Didier Becu

Na haar briljante eerste ep zijn we het ondertussen gewend te schrijven dat ILA het muzikale alter ego is van Ilayda Cicek. Ook in de toekomst blijft ILA Ilaydas project, maar sinds kort heeft de Limburgse met Cas Kinnaer en Sam Smeets een band rond zich heen.

Allemaal plannen die gericht zijn op het najaar, want dan verschijnt de tweede ep waardoor we bijna stiekem durven hopen dat de zomer vlug voorbij zal zijn. Omdat lang wachten irritant is en ook omdat de drie er ontzettend veel zin in hebben, verscheen deze week op YouTube een clip waarin we kunnen horen hoe ILA als trio klinkt.

Het gaat om een herwerkte versie van Home, op de Luminous Dash-redactie al een paar maanden steevast in de playlist als zijnde een klassieker. Wat opvalt is dat Ilayda Cicek heel goed nagedacht heeft over hoe haar band moet klinken en dan vooral dat de getrouwe rauwheid en eerlijkheid van de songs erin moest blijven, zelfs met wat distortion als het moet. Deze herwerkte versie slaat je ziel dan ook bont en blauw. Dit is wat je noemt intens.

Een artieste die nooit voor het gemak heeft gekozen en altijd een beetje eigenzinnig haar ding heeft gedaan. Deze attitude lijkt te gaan lonen, want hoewel we ontzettend grote fan waren van wat Ilayda in haar eentje deed, lijkt dit nog een dimensie groter.

Foto: (c) Björn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More