Home Belgisch BELTOON: EYEMER.

BELTOON: EYEMER.

by Didier Becu

Een viertal jaar geleden wist Eyemèr het Belgische muzieklandschap te charmeren met het uiterst intrigerende debuut Temporarily Colourblind dat uitgebracht werd op Zeal Records. Sarah Devreese nam de tijd om te bezinnen hoe het verder moest met de carrière en de ideale oplossing bestond erin om alles voortaan zelf te doen. Het resultaat hiervan kunnen we binnen een paar weken horen op de nieuwe ep Good Mourning To You waarin de moeilijke onderwerpen uit het leven niet gemeden worden.

Eyemèr (c) Lex Van Cauwenberge

Vijf songs staan er op de nieuwe ep, een heel bijzonder nummer is Bird, You Can Fly. Een nummer dat heel wat warme, positieve reacties heeft losgemaakt en waarin Eyemèr het heeft over het non-binair zijn.

Een song waarin letterlijk en figuurlijk een stem werd gegeven aan de non-binaire gemeenschap. Er werden drie video’s opgenomen op drie locaties in Gent waarbij de legendarische video Subterranean Homesick Blues van Bob Dylan de inspiratie was. Alle personen in de video zijn non-binair én het koor dat op het einde zingt, bestaat uit enkel non-binaire en/of transpersonen.

Een kijkje achter de schermen bij de opnames van de nieuwe video van Eyemèr

De eerste video ging afgelopen vrijdag in première bij Red Bell Music en wij mogen de tweede video als première releasen. Een videopremière dus en tevens onze beltoon van de dag! De nieuwe ep wordt op 27 oktober in het Genderspectrum vzw in de Kammerstraat 22 in Gent voorgesteld. Let op: dit concert is gratis, maar begint om 14u!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More