Home Belgisch BELTOON : DE DELVERS.

BELTOON : DE DELVERS.

by Nel Mertens

Het lijkt er op dat De Delvers de juiste woorden vonden om te omschrijven wie en wat ze zijn: een Nederlandstalig nachtorkest dat poëtische donkere new wave brengt. Zonder melig te worden, trachten ze emotionele nummers in een duistere, catchy verpakking te steken. En daar slagen ze opnieuw in met hun nieuwste single.

“Straks wordt alles donker, ik zal bij je zijn.” En als de nacht valt… dan is het deze keer een Poolnacht. Want dat is de gloednieuwe wintersingle van De Delvers!

“Zou het ons wat zachter kunnen maken als jouw tranen ook van mij zijn…” Vol empathie werd dit opnieuw een rakend lied, van hart tot hart, over het besef dat de pijn van de ander in wezen ook uw pijn is. Een groot hart voor kille tijden…

Bij de opnames van dit nummer kregen ze muzikale steun van saxofonist Floris De Smet (o.a. Naft) en drumster Anke Verslype (o.a. Fortress, Roxie Horse), wat Poolnacht een triggerend ritme bezorgde en nog een extra portie warmte in blies.

“Je zag een ijsbeer huilen op tv. Hij keek je droevig in de ogen. Je vertrok en ging hem zoeken. Je wiste al je sporen.”

Op 13/12 kan je de heren live aan het werk horen in de Kleine Hedonist in Antwerpen.

Facebookevent / Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More