Home Belgisch BELTOON : ASTER.

BELTOON : ASTER.

by Didier Becu

Groots talent komt vaak uit een onverwachte hoek. Bijna helemaal uit het niets verscheen Aster. Een jonge Hasseltse singer-songwriter, en het muzikale alter ego van Aster Froyen. Begin dit jaar verscheen zijn debuut-ep (omdat gemakkelijk de meest directe weg is simpelweg Aster genoemd) met daarop vier geniale, hartverscheurende songs die vooral bijval vonden in de Limburgse underground. Maar stilaan is het tij aan het keren en bereikt Asters muziek ook de oren van mensen uit andere windstreken.

Born and raised in Limburg, maar muzikaal op één lijn met hedendaagse internationale troubadours zoals William Fitzsimmons, Kevin Morby, Ryley Walker of zelfs Jeff Buckley (al was het maar voor die tristesse die zo kenmerkend is voor Asters muziek). Fingerpicking bluesachtige songs die onder de huid kruipen, waar je stil van wordt en voorzien van (zoals door de zanger perfect aangegeven) een psychopathisch trekje. Muziek die zich, willens of niet, naar je toe trekt.

Uit deze ep kozen wij vandaag Blood Red Rain als beltoon van de dag. Aster dingt op 28 september mee naar de Sound Track-prijs in De Serre in Hasselt, staat op 4 oktober op het Gentse Waterfront showcasefestival, op 27 oktober in het Dax Café in Turnhout en op 2 november in de Gentse BarBroos op onze eigenste gratis verjaardagsfeestje met Peuk en Down The Lees.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More