Home Belgisch BELGISCH ALFABET N: NIELS HENDRIX & DE BELEVENISSEN

BELGISCH ALFABET N: NIELS HENDRIX & DE BELEVENISSEN

by Bert Geurts

Niels Hendrix leerden we jaren geleden leren kennen als de vrolijke zanger van Fence. Ze brachten eind jaren ‘90 op een unieke, moderne manier de jaren ’60 popmuziek terug tot leven. We zullen daarbij ook nooit meer de legendarische optredens en feestjes vergeten die in hun, op elk moment in te storten, repetitiekot aan de gelatine fabriek in Hasselt plaatsvonden.

Ook bij Buffoon, The Shovels en Birds That Change Colour wist hij door zijn immer enthousiaste zelve het publiek te blijven boeien. De volgende stap als producer en bezieler van het eigenzinnige Fons Records was dan ook geen verrassing.

En net wanneer dat smerig virus de kop opsteekt, brengt hij de single Lastig uit onder de naam Niels Hendrix & De Belevenissen. Een heerlijk Nederlandstalig popnummer waarin hij op een zwartgallige, maar ludieke manier zijn frustraties van zich afschrijft. 

Ook zijn tweede single Vallende Ster brengt een zoet-nostalgisch verhaal over vallen en opstaan in het leven. Ieder van ons maakt het wel eens mee, maar – zingt hij troostend – het is niet erg.

Het nummer Allenigheid bracht hij in mei 2020 op de herkenbare ‘bubbelmanier’ op video uit, samen met Alessio Di Turi en Lesley Troquet. Ondanks de melancholische tekst is dit een lekkere rocksong die hun muzikale diversiteit bevestigt.

In september vorig jaar mocht hij samen met Astronaute, Ashley Morgan en Hugs Of The Sky nog een deugddoend openluchtoptreden geven, een broodnodig initiatief genaamd OP STRAAT, georganiseerd door o.a. Muziekodroom en StuBru. 

Hopelijk kunnen we deze muzikale duizendpoot snel weer aan het werk zien.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More