Home Belgisch BELGISCH ALFABET G: GIANNI MARZO

BELGISCH ALFABET G: GIANNI MARZO

by Bart Verlent

Gianni Marzo kennen we als gitarist van Marble Sounds, Isbells en Ansatz Der Maschine. Naast nummers meer kleur geven met zijn gitaar, kan de man ook knappe songs schrijven. Dat heeft hij bewezen met zijn album The Vessel dat eind vorig jaar verscheen.

© Björn Comhaire

Op dit album krijgt Gianni de hulp van Isbells en Marble Sounds collega’s drummer Gaëtan Vandewoude (die ook instond voor de productie en de mix), bassist Gerd Van Mulders, violiste Beatrijs De Klerck en zangeressen Chantal Acda en Renée Sys.

Alle songs van deze langspeler zijn pareltjes met brede arrangementen en de zachte, veelzijdige stem van Marzo. Een mooi voorbeeld van zijn schrijverstalent is de knappe single One Day Something waarin Gianni zijn dromerige gitaarlijnen mooi in elkaar laat vloeien met de vioolpartijen van Beatrijs.

Het heeft lang geduurd eer deze talentvolle gitaristen songschrijver zijn eigen nummers solo durfde op te nemen. We hopen alvast dat we niet zo lang op de opvolger zullen moeten wachten.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More