Home nieuws Beeld, klank en woord in de voorstelling BUITEN ZINNEN / LOSING OUR MINDS

Beeld, klank en woord in de voorstelling BUITEN ZINNEN / LOSING OUR MINDS

by Nel Mertens

Vanaf 5 maart kan je je ‘buitenzinnig’ laten overspoelen door een uitzonderlijke versmelting van fotografie, poëzie en muziek in de voorstelling Buiten Zinnen / Losing Our Minds

Foto © Eddy Verloes

Een bijzondere ontmoeting leidde tot dit bijzondere resultaat. Tijdens een winterstorm in 2020 loopt fotograaf Eddy Verloes op een Belgisch strand een groep uitgelaten chassidische Joden tegen het lijf. Hun bewegingen lijken een schimmenspel. Hij maakt er foto’s van. De fotoreeks en zijn naam reizen ondertussen de hele wereld rond als Losing Our Minds en viel op een jaar tijd meer dan 30 keer in de prijzen.
Ondertussen wordt Verloes in contact gebracht met Benno Barnard, Nederlands dichter-schrijver én minnaar van de Joodse cultuur, die op zijn beurt geïnspireerd geraakt door de foto’s en er 10 beklijvende gedichten bij schrijft.
Bart Bekker en Jan Vanwinckel van het studioproject The River Curls Around The Town pikken dit op en gaan de uitdaging aan om deze teksten op muziek te zetten.

Dit alles resulteerde in de bundeling van foto’s, gedichten en muziek in het boek met cd Buiten Zinnen/Losing Our Minds, uitgegeven in het voorjaar 2021 door Poëziecentrum vzw.

Vanaf nu kan je dit alles ook live beleven, in een voorstelling waarin beeld, zinnen en muziek in elkaar overvloeien. Benno Barnard en Eddy Verloes vertellen en dragen voor. The River Curls Around The Town zorgt voor de muziek, terwijl dichter-schrijver en voormalig VRT-journalist Geert van Istendael de avond in goede banen leidt.

Tourdata

05/03 – GC De Linde, Haren – TRY OUT
09/03 – Arenberg / Black Box, Antwerpen
22/04 – Kleine Post, Oostende
29/04 –  CC De Kruisboog, Tienen

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More