Home nieuws Baroeg Open Air verplaatst naar 2021

Baroeg Open Air verplaatst naar 2021

by Nel Mertens

Ook openluchtevenementen hebben maar weinig zekerheid en moeten weloverwogen beslissingen nemen. En dat geldt ook voor het fijne Rotterdamse festival Baroeg Open Air.

Met de huidige overheidsmaatregelen rondom covid-19 en de onzekerheden rondom het virus, heeft de organisatie besloten om de editie die op zaterdag 12 september 2020 gepland was uit te stellen naar zaterdag 11 september 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

(c) Brian Van Rensen

Hoewel de maatregelen op 1 juli versoepeld zijn, blijft de ‘social distancing’ van 1,5 meter (voor onbepaalde tijd) van kracht en moeten festivalbezoekers verplicht zitten. Daardoor is het niet mogelijk om het festival in 2020 op een verantwoorde manier op te zetten. Het zou ook een enorm financieel tekort tot gevolg hebben waardoor de continuïteit van het festival op de lange termijn ernstig in gevaar komt.

Directeur / programmeur Leon van Rijnsbergen licht toe: “Uiteraard hebben we begrip en respect voor de huidige richtlijnen. In de praktijk werken die voor ons als organisatoren helaas ‘voor geen anderhalve meter’. Met deze regels komen we lang niet aan onze capaciteit van 10.000 bezoekers, maar kunnen we hooguit nog 2.500 bezoekers ontvangen. Terwijl de kosten gelijk blijven en we toch echt driekwart van onze capaciteit nodig hebben om die te dekken.”

Ook wordt het vrijwel onmogelijk om de veel geprezen sfeer van BOA te behouden. Van Rijnsbergen: “Als de bezoekers elkaar niet om de nek kunnen vliegen in een ‘moshpit’, maar op gepaste afstand van elkaar op een stoeltje moeten zitten, dan is dat funest voor de sfeer die men van ons kent. Reden te meer om het festival, met pijn in het hart, een jaartje uit te stellen.”

Vrijwel alle acts die dit jaar geprogrammeerd stonden, waaronder Napalm Death, Atari Teenage Riot, Tygers Of Pan Tang en Suicide Commando, hebben al bevestigd mee te verhuizen. Het festival vindt plaats van 12.00-23.00 uur in het Zuiderpark in Rotterdam en de organisatie kijkt er alvast naar uit om alle bezoekers weer onder normale omstandigheden te mogen ontvangen.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. Een ticket kost slechts €9.99 en kinderen t.e.m. 12 jaar zijn gratis welkom.

Website / Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More