Home Belgisch Anti-popnieuws van JOSY & PONY.

Anti-popnieuws van JOSY & PONY.

by Nel Mertens

Uit de Naamse regio krijgen we een flinke dosis anti-pop en neopunk van Josy & Pony, het nevenproject van Josette Ponette met leden van surfband The Poneymen. Ze beschrijven zichzelf als band als “de vereniging van de slechtste vertegenwoordigers van de oude anticonformistische landelijke muziek en een ‘zangeres’ die niet echt iets heeft om muzikale conventies te waxen. Liefhebbers van goede smaak dienen zich vooral te onthouden”, raden Josy & Pony aan. Maar Josy & Pony vallen in de smaak, want in 2014 werd hun nummer La Party gebruikt in de populaire één-serie De Ridder en in 2016 passeerden ze niet onopgemerkt in Humo’s Rock Rally, wat ook wat Vlaamse deuren opende.

Wij horen vooral opnieuw knap werk in hun videoclip bij het nummer Indécent Pur-Sang, die ze zonet lanceerden. Een combinatie van jeugdige zang, gestyleerde punk en retrosurf. Speels, energiek én met ballen. Dit is het eerste nummer dat we te horen krijgen van Eponyme, hun nieuwe album dat op 5 oktober bij de labels Rockerill Records en Freaksville Music verschijnt. Dit tweede album is geïnspireerd door de Franse jaren ’60 met een aantal delicate shoegaze revivalgeluiden en een echte punkenergie. Het praat over zeer ernstige zaken (intimidatie, status van vrouwen, religieus fundamentalisme, politiek radicalisme, onbereikbare dromen), maar… niet zoals iedereen!

En ja, ook live kan je hen binnenkort zien! Op 14 oktober staan Josy & The Pony in Magasin 4 in Brussel en op 31 oktober in de Kinky Star in Gent.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More