Home nieuws Amenra viert 20 jaar met boek

Amenra viert 20 jaar met boek

by Björn Comhaire

De publicatie Het Gloren is een reflectie in woord en beeld over het artistieke programma dat Amenra eind oktober samenstelde in Menen, naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan.

Een eerste luik van het boek omvat een catalogus van de door Colin H. Van Eeckhout en Amenra gecureerde artistieke tentoonstelling Het Gloren. Een tweede luik gaat in op de akoestische concerten en vooral het vuurritueel De Kroone.

Er zijn teksten en interviews opgenomen van/met onder andere: Berlinde De Bruyckere, Rik Pinxten, Nele Buys, Johan Tahon en Colin H Van Eeckhout. Ze gaan o.a. in op de onderdelen van het project in Menen, maar ook breder op de artistieke evolutie van Amenra in die 20 jaar en de elementen die daarin bepalend waren.

Het boek bevat 184 pagina’s en meer dan honderd foto’s van onder meer Jeroen Mylle en Stefaan Temmerman.

Het zal voor het eerst verkrijgbaar zijn op zaterdag 21 december in zaal Park Ter Walle in Menen. Daar sluit Amenra het programma rond hun twintigjarig bestaan af.
Alle info daarover: www.dekroone.be.

Het boek Het Gloren kwam tot stand in nauwe samenwerking en met steun van het Menens Cultuurcentrum De Steiger en de Stad Menen.

Het is vanaf 23 december verkrijgbaar de Consouling Store (www.consouling.be) en in Cultuurcentrum De Steiger (www.ccdesteiger.be). De prijs bedraagt € 35

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More