Home Belgisch KORINTHIANS Gent, De Kleine Kunst (14/12/2019).

KORINTHIANS Gent, De Kleine Kunst (14/12/2019).

by Wouter De Sutter

De Gentse post-wave formatie Korinthians stelde afgelopen zaterdag het eerste bandalbum voor in muziekcafé De Kleine Kunst. En deed dat op meer dan behoorlijke wijze. Voor de releaseparty van Chaos Control liep de zaak meer dan goed vol. Wie tijdig afzakte naar de Lousbergskaai kon minstens een uur lang genieten van live muziek in combinatie met het betere ‘haringen in een ton’ – gevoel.

Geen probleem voor de Korinthianen die zich vol overgave stortten op de presentatie van het kakelverse album dat perfect het midden houdt tussen klassieke postpunk en darkwave. Versta: veel gitaren en veel synths tegelijkertijd in een gitzwarte harmonie. Loodzware eighties stempel in de rugzak maar de muzikale reis die de vierkoppige groep onderneemt mag eigentijds heten. Ook oudere reisgidsen brengen je ter plaatse. Al dan niet met enkele interessante omwegen.

Zaterdag enkel nieuwe dingen op de setlist, het oudere werk werd zorgvuldig thuisgelaten. De band nam een flitsende start met Aura H671, ook de eerste track van het album. Geen idee waar die H671 precies naar verwijst maar live klonk het allemaal een stuk krachtiger dan op plaat. Met een doemdisco-versie van A Means To An End (Joy Division) werd probleemloos op hetzelfde elan doorgegaan. Een aanstekelijk dansbare interpretatie van het origineel dat daarmee alle eer werd aangedaan.

Icarus Airlines bereidde secuur de weg naar de hoogtepunten Chaos Control en Beat, het enige bisnummer. Mooie finale van een bijzonder degelijk optreden, goed voor meerdere opwindende momenten. Dat vond het publiek ook, niets dan tevreden gezichten na afloop.

Chaos Control, in eigen beheer uitgegeven, is te koop in de marge van de optredens of via Bandcamp. Een uiterst passend kerstgeschenk voor uw meerwaardezoekende, muziekminnende medemens. Probeer dat maar eens uit te spreken zonder hapering of tongverstuiking! Anyway: als de weerga aanschaffen en schenken die handel!

Korinthians Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More