Home nieuws Als metal techno raakt: Amenra en Cellini

Als metal techno raakt: Amenra en Cellini

by Nel Mertens

Cellini is ongetwijfeld een van de meest veelzijdige technoproducers van België. Hij draaide van Beiroet tot Tenerife, haalde de Most Promising Artist Award (Red Bull Elektropedia Awards 2018) binnen en liet in een interview toevallig vallen dat Amenra een inspiratiebron voor hem is.

(c) Fabrice Parent/Maanlander

Amenra, één van de meest rakende sludge-, doommetalprojecten van België, met zijn roots in de H8000-scene, pikte die boodschap op, wat frontman Colin van Eeckhout en gitarist Lennart Bossu op hun beurt inspireerde om een nieuw samenwerkingsproject uit de grond te stampen: Eyes Of Another.

Bekijk ook de documentaire waarin de heren zelf vertellen hoe hun werelden mekaar ontmoetten.

Twee uiteenlopende genres uit de Belgische scene versmolten in de Red Bull Studios in Amsterdam. Geen gewone ontmoeting of mix van metal en techno, want hun eerste track A Faint Young Sun laat een nieuw geluid horen, zonder dat ze de essentie van hun respectievelijke sound dreigen te verliezen.

“Het was niet altijd gemakkelijk om de verschillende talen van de muziekwerelden waarin we leven te begrijpen,” zegt Colin. “We hadden geen vast idee over wat we wilden. We wilden onze muziek ook niet zomaar combineren”, vult Cellini aan.

A Faint Young Sun laat de traagheid aanvankelijk toe, waarin de somberwarme klanken je omhullen en je de emotionele lading van het nummer meteen proeft. Ritme wordt subtiel toegevoegd en zwelt aan tot diepe beats die trillende spanning aftekenen tegen de fragiele vocals. Het gefluister in ritme en woorden barst, wanneer diepgaande gitaarpartijen geponeerd worden en de beats stuwend hun werk doen. Dat is waar we op zaten te wachten. De grenzen werden doorbroken, net daar op het punt waar het – onterecht – niet werd verwacht. Op het punt waar metal en techno mekaar ontmoeten, verschijnt een waanzinnig mooi klinkende emotie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More