Home nieuws Album van de Brassers op komst

Album van de Brassers op komst

by Nel Mertens

En toen was er niets meer… Eén van hun bekendste nummers, maar zeker en vast niet hun filosofie. Twee jaar geleden was er het boek rond hun veertigjarig bestaan: De Brassers 1987 – 2018. “Moeder waarom spelen wij (nog)?”, was daarin één van de vragen. Bassist Marc “Haas” Haesendonckx schreef dat het hen een gemoedstoestand oplevert die voortdurend schommelt tussen behagen en storen.

(c) Ann Cnockaert

Begin jaren tachtig, paste hun boodschap en muziek mooi binnen de toen geldende tijdsgeest van angst en pessimisme. De band uit Hamont Achel, die – geïnspireerd door bands als The Clash, The Damned, Fad Gadget… – ontegensprekelijk en DIY hun stempel drukte op de Belgische muziek- en punkscene is nog lang niet uitgespeeld. Anno 2020 zijn het nog steeds ‘jongens’ met idealen. In een tijdsgeest waarin angst en pessimisme opnieuw opdoemen, brengen ze via hun eigen label Bras Records, een nieuw live-album uit.

Met Alternative News krijgen we hun voorlopig (zelf plaatsen ze hier een ? achter, wij doen het graag met een !) laatst gespeelde optreden op plaat. Hun concert op 10/11/2019 in het Depot in Leuven op het Breaking Barriers Festival dat je binnenkort thuis kan herbeluisteren, biedt drie nooit eerder verschenen nummers, drie ‘klassiekers’ en twee covers (Lowdown van Wire en Nasty Little Lonely van Alternative TV). Het album werd geproducet door Dee-J, de gitarist van La Muerte.

Alternative News verschijnt op Record Store Day op 29/8/2020 bij het label Bras Records op vinylplaat en wordt verdeeld door Wool-E-Discs.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More