Home Belgisch Aftellen naar RSD19 #11: PORTLAND maakt een instant-vinyl

Aftellen naar RSD19 #11: PORTLAND maakt een instant-vinyl

by Wout Meganck

Op Record Store Day zullen we allemaal moeten kiezen waar we heen gaan. Op de site van Record Store Day kan je alle deelnemende winkels en locaties vinden. Eén van de mogelijkheden is om naar de kantoren van platenfirma [PIAS] te gaan, daar kan kan je dan optredens zien van Gepetto & The Whales, Beautiful Badness, Tristan, Portland, Whispering Sons, Poltrock en Zombie Kids. Uiteraard zal je daar ook de special releases uit de backcatalogue van [PIAS] kunnen vinden.

Eén van de redenen om naar [PIAS] te trekken is de exclusieve vinyl van Portland die die dag ter plaatse zal gemaakt worden. De groep zal een liedje zingen, opnemen en direct ook als plaat persen. Het hoeft niet gezegd dat dit écht wel iets exclusief zal zijn. De plaatje zal bovendien maar op 50 exemplaren gedrukt worden én de band zal die ook nog eens signeren.

Portland behaalde in 2016 de finale van Humo’s Rock Rally. In 2018 werden ze één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Ondertussen kent iedereen wellicht al de radiohits Pouring Rain, Luck Clover en die machtige cover van Mathilda van Alt-J. Ook live zijn ze een veelgevraagde band. Wie er bij was op Dranouter 2018 zal beamen dat ze veel volk kunnen mobiliseren. Binnenkort zijn ze te zien op zowel Rock Werchter als Pukkelpop.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More