Home nieuws Nabou Claerhout stelt als artist in residence drie unieke projecten voor op het Brussels Jazz Festival

Nabou Claerhout stelt als artist in residence drie unieke projecten voor op het Brussels Jazz Festival

by Bart Verlent

Tromboniste Nabou Claerhout bracht met haar kwartet Nabou in 2021 het prachtige album You Know uit dat ze dit jaar op verschillende plaatsen in binnen- en buitenland heeft voorgesteld. 2023 begint voor Claerhout ook niet slecht. Ze is “artist in residence” tijdens het Brussels Jazz Festival in januari in Flagey. Daarom brengt ze naar het Brusselse festival drie unieke projecten.

© Johan Jacobs

Op 12 januari brengt ze met gitarist Reinier Baas en drummer Jamie Peet een eenmalig trio-concert, dat zowel nieuw als bestaand werk van elk van de muzikanten zal brengen. Nabou komt ook met haar Trombone Ensemble, bestaande uit vijf trombonisten en een driekoppige ritmesectie, naar Flagey samen met de Amerikaanse trombone-legende Robin Eubanks op 14 januari. Ten slotte geeft Claerhout op 15 januari een duo-optreden met Lynn Cassiers waarbij ze samen grenzen aftasten en oprekken. Dat doen ze met laagjes jazz, elektronica en ambient die reiken van etherisch naar intens en weer terug tot er zich een weids, kleurrijk en vooral verbluffend klankenlandschap optrekt.

Meer info en tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More