Home Belgisch ZELDEN Scorpio Sessions (28/02/2022)

ZELDEN Scorpio Sessions (28/02/2022)

by Felix Sandon

Zelden hoorden we zo’n diepe stem in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio als die van Zelden. Zo, de grap is gemaakt, nu hoeven we dat nooit meer te doen. Wel een feit is dat zanger Cas Vandecruys een uitzonderlijk basgeluid uit zijn strottenhoofd weet te toveren. Een stem maakt echter nog geen nummer: Hear Me is als een vliegtuig dat rondjes blijft draaien op de startbaan, maar nooit opstijgt. Ook niet in de stukjes waar het tempo plots wisselt en Cas vocaal meer de soultour opgaat, maar tekstueel wel steeds op dezelfde nagel blijft hameren.

Tweede inzending Almost There bezit meer potentieel, maar weet dat ook niet helemaal waar te maken. Ergens zit hier een zwartfluwelen ballade in verborgen, maar zoals vaak gebeurt in dit programma, dat artiesten tenslotte de kans geeft om zich te tonen en te groeien, blijft het te veel een work in progress. De zachtjes opbouwende intro, de subtiele backing vocals van Hans Schoonis, de prikkelende beginzin “Can we rely on the things you said on a Saturday evening?”: het is er allemaal, maar het vormt nog geen geheel en vindt nog niet het juiste tempo. We haten het om dit artikel ook af te sluiten met een woordspeling, maar Zelden is echt Almost There.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More