Home Live THE BRUMS & YÔKAÏ Brussel, Botanique (20/09/2021)

THE BRUMS & YÔKAÏ Brussel, Botanique (20/09/2021)

by Bert Geurts

We moeten eerlijk toegeven dat we heel gelukkig waren om nog eens naar een indoor concert te kunnen gaan en dat in één van ‘s lands mooiste concertplekken: ‘De Botanique’ in Brussel.
Les Nuits Botanique zijn sinds jaar en dag eclectische hoogmissen voor te ontdekken talent met hier en daar oud bekende artiesten die in de schijnwerpers worden gezet.
Zelfs op een maandagavond is een het een plezier om de trappen af te dalen naar het gezellige park vol medegezinde mensen.


Als eerste gingen we kijken naar het Luikse combo The Brums, die ons vorig jaar reeds verrasten met hun single No Encore.  De Rotonde bleek de ideale plek om hun cross-over van avant-garde jazz, hiphop-grooves en funky dansritmes op het publiek los te laten. 

Het samenspel van de blazers en vooral de energie van de trombonist zorgde regelmatig voor een extatisch gevoel. We hoorden flarden van STUFF. maar dan in een vuil punkdekentje gewikkeld, wat het publiek enorm wist te smaken.

Het 12-koppige Yôkaï vierde vervolgens zijn 10-jarig bestaan in de Orangerie en bracht een mooie mix van dromerige, oosterse soundscapes en herkenbare Italiaanse westernmuziek à la Morricone en Dans Dans. 

De samenhang van zoveel muzikanten op het podium was af en toe wat zoek naar onze mening, maar de zwoele, uitgelaten sfeer bij zowel het publiek als de band zorgde voor een geslaagde avond.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More