Home Belgisch WURTEL & ROSMOTOR Gent, Live @ Kinky Star (25/11/2022)

WURTEL & ROSMOTOR Gent, Live @ Kinky Star (25/11/2022)

by Wouter De Sutter

Veel gitaargeweld vrijdagavond in Kinky Star met dank aan de potige double bill WurtelRosmotor. Potig en overgoten met flink wat decibels, tot twee maal toe. Maar altijd gespeend van overdreven veel ernst. Vooral de drie lolbroeken van Wurtel kregen het publiek aan het lachen. Tussen de bedrijven door onnozele bindteksten brengen – goeie avond sportpaleis! – is ook een kunst. Net als dressing up for the occasion. Geheel in lijn met de bandnaam, transformeerde twee derde van de groep in human carrot vooraleer het podium te bestijgen.

Wurtel © 2022, WDS/Luminous Dash

Het trio, een Gents/West-Vlaamse combinatie, plaatst zichzelf in de categorie noise rock. Daar valt iets voor te zeggen maar wat we vrijdag hoorden was veeleer een mix van uptempo noise en hardcore punk. Geen probleem want van wat muzikale crossover is nog nooit iemand doodgegaan. En zolang dat leidt tot prettig gestoorde uitbarstingen als Computer says no hoor je ons alvast niet klagen.

Na een klein half uur jakkeren was het op. Zowel het repertoire als de energie. Geen wonder als je continu aan 200 per uur tekeer gaat. De okselvijvers tekenden ineens net zo aanwezig als de knalgroene pruiken. De pretentieloze bende ongeregeld zorgde wel voor een amusante kickstart van het weekend.

Rosmotor © 2022, WDS/Luminous Dash

Meer sérieux met Rosmotor op de planken. Een baardig duo, twee rosse beren naar eigen zeggen, uit Antwerpen. Na Wurtel bleef oranje dus de hoofdkleur. In de aanbieding: instrumentele, harde rock op orkaankracht, voorzien van de nodige metal accenten. Om die forse geluidsmuur op te trekken zijn een drumstel, bas en een handvol samples voldoende.

De sound: to the bone, zonder franje en “ontdaan van alle ornamenten” zoals de Rosmotor bio het ook uitdrukkelijk meegeeft. Voor de oudere jongeren onder de lezers, het Nederlandse Gore (’86-’97) vormt een uitstekend vergelijkingspunt. Dezelfde aanpak, drive en grimmig klinkende output. Niets voor fans van easy listening.

Het duo zette in met De Leechte. Geen tikfout, wel de naam van een onheilspellend klankenspel dat na een ingehouden start evolueerde naar een brutale lawine. De eerste van acht stevige lappen doomrock zonder complimenten. Groepsknuffel na drie kwartier onverbiddelijk gedonder zonder omzien. Goed onthaald door het Kinky publiek dat zonder bis maar wel met een dankuwel & tot ziens – sample wandelen werd gestuurd. Verpletterend concert door beleefde jongens! Beter zo dan omgekeerd.

Wurtel: Facebook Instagram

Rosmotor: FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More