Home Live WITT LOWRY – Gent, De Centrale (31/01/2018)

WITT LOWRY – Gent, De Centrale (31/01/2018)

by Didier Becu

Voor wie er nog zou aan twijfelen, hip hop leeft meer dan uit. Getuige het concert van Witt Lowry. Werd het Gentse stadscentrum belegerd door mensen die op zoek waren naar het licht, zagen we in de undergroundscène lange rijen aanschuiven voor het nieuw hiphopwonder (weliswaar reeds met vier albums onder de arm). Het werd zo’n succes dat de geplande locatie De Charlatan verplaatst werd naar de veel grotere Centrale.

Het kan nooit kwaad om wat opgewarmd te worden, zeker met dit klamme weer, en daar zorgde de Belgische dj Stylistic voor. Opmerkelijk was de aanwezigheid van het zeer jonge publiek. Hip hop lijkt inderdaad wel de nieuwe punk te zijn, een nieuwe spreekbuis en met Witt Lowry nog één die iets te vertellen heeft.

Witt Lowry, echte naam Mark Richard, Jr. , ziet er niet alleen als een ideale schoonzoon uit, hij gedraagt zich ook zo. Om de donkere kant van het leven te verbergen werd hij een echte boekenwurm, en schreef het ene boek na het andere. Maar blijkbaar had hij het licht gezien (om in termen van het Lichtfestival te blijven) toen hij de muziek ontdekte. Hij gaf zijn job als grafische ontwerper op, en maakte in 2013 een eerste mixtape (Kindest Regards).

Met zijn derde album Dreaming With Our Eyes Open werd het bingo, en ook zijn nieuwste I Couldn’t Plan This is gedroomd luistervoer voor de Spotify-generatie en populair genoeg om hem naar Europa te loodsen.

Een Apple-computer, talent en een broek vol goesting. Meer heeft Witt Lowry niet nodig om De Centrale (wat een ondergewaardeerde concertzaal is dat toch!) in vuur en vlam te zetten. Vanaf de eerste beats springt het publiek op en neer. Het zijn de oude truken van de foor, en een geluid dat zeer sterk neigt naar Eminem, maar het werkt allemaal.

De fans volgden gewillig de moves en brulden de teksten luidkeels mee. Maatschappijkritisch, maar met een gevoel dat alles toch nog beter kan of hoe muziek in staat is om deze planeet te ontlasten van de alledaagse juk.

Te ontdekken, schreven organisatoren Democrazy en Faded. Zij die er gisteren bij waren wisten dat het niet eens promopraat was. Let nu maar op onze woorden, Witt Lowry zal je in de toekomst niet veel meer in kleine zalen zien…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More