Home Belgisch WITT Hasselt, Muziekodroom (17/05/2023)

WITT Hasselt, Muziekodroom (17/05/2023)

by Yves Van der Straete

Vuurdoop is het festival van PXL-Music in Hasselt. PXL-Music is een muziekhogeschool die een bachelor opleiding aanbiedt in pop en rockmuziek en zangers en zangeressen klaarstoomt om het pad van de professionele muziekscene te bewandelen. Luminous Dash was aanwezig op de voorstelling van WITT om hun eerste festival optreden te aanschouwen.

We mogen niet vergeten te melden dat dit het allereerste festival is dat werkt met “Immersive Sound”. Noem het een hoogwaardige super surround klank in clubsetting. Het geluid in de Muziekodroom was altijd al top en nu kreeg het nog een upgrade. Het walhalla voor de oren dus.

WITT is het project én eindwerk van bijna afgestudeerde Tine Theré. De zangeres met de zwoele soulstem en uit Hoboken kan al een tijdje onze harten beroeren en bracht haar set gesteund door vijf zangers en zangeressen. Het combokoor bestond uit Leen Vanheers, Anna Dutoit, Lore Borremans, Edward Kuijken en Jens Pauwels. Zelfs haar lief Hilde mocht mee op het podium om de intro te verzorgen.

Teksten in het Italiaans en het Engels gebracht met koorstemmen, elektronica, een paar bas drones en lekkere beats. Ergens te vergelijking maken met Alison Goldfrapp en een streepje Yello. Een theremin die overgaat in stem, en omgekeerd, de magische tripsound van stemmen op het immersieve sound system was indrukwekkend. De stemmen waren mooi, de zelfgeschreven nummers beloven een mooie toekomst. Als ze deze klanken verder kan uitwerken en de nummers kan uitrekken zonder ze uit te melken, staat ze voor een totaal eigen klank die vonken gaat geven.

Chapeau Tine, Witt heeft ons kleur gegeven… groen licht voor de toekomst!

Een paar impressies van het optreden:

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More