Home Live VIVE LA FÊTE

VIVE LA FÊTE

by Nel Mertens
Foto © Hans Vermeulen

Op zondag 19 augustus zijn ze de afsluiter op de Synth Scene van het vierdaagse W-festival! We blikken vooruit met Danny Mommens van Vive La Fête.

Els Pinnoy en Danny Mommens, een koppel dat tot de verbeelding spreekt. Samen muziek maken gaat jullie al jaren enorm goed af! We herinneren ons jullie start als kleine groep die in het Frans zong met een charismatische zangeres en een gast die bij dEUS vertrokken was. Hoe kijken jullie op jullie muzikale weg terug en wat hebben jullie voor ons nog in petto ?
Els en ik hebben altijd de alternatieve weg bewandeld. We houden van onze eigenzinnigheid in onze muziek, willen niet meegaan in over-productie en dat willen we graag behouden. We hebben net onze nieuw album Destination Amour af en zullen vooral bezig zijn met live-optredens de komende tijd. We houden daar bij het schrijven en produceren van songs al rekening mee: onze goesting kunnen doen en het live kunnen brengen is belangrijk.

Jullie beschrijven het maken van Destination Amour als het zoeken naar de ware liefde. Leg eens uit…
Er is lang gewerkt aan Destination Amour. Het album was bijna klaar in 2015, maar werd dan toch aan de kant gelegd om opnieuw van nul af aan te beginnen. Het schrijven ging soms snel soms traag, soms wel, soms echt niet… Er werd gezocht tot het duidelijk was hoe het moest klinken. Blijven geloven, stijlen bij mekaar zetten, van gitaar naar elektro naar chanson en terug…rustig, opzwepend, easy listening… alles moet, alles kan! We zijn opnieuw met Dan Lacksman gaan samenzitten voor de analoge eindmix. We vroegen hem trouwens ook om 2 nummers te schrijven voor deze cd