Home Belgisch TUFF GUAC Gent, Vol Pension (27/02/2020)

TUFF GUAC Gent, Vol Pension (27/02/2020)

by Didier Becu

Tuff Guac. Als je je bezighoudt met de Belgische underground is het een band waar je beslist al van hebt gehoord. Het gaat om een ietwat ingewikkeld verhaal, en dan hebben en het nog niet eens over de naam, maar op het debuut Green And Handsome werden alle instrumenten ingespeeld door bezieler Rafael Valles Hilario. Omdat de man nu eenmaal maar één instrument tegelijk kan bespelen is het live een band. Of je dat verschil nu echt hoort? Al sla je ons dood! Met de nodige excuses aan Jasper Suys, Gert-Jan Van Damme en wizard Wim De Busser. Want met zo veel finesse en vakkundigheid gebracht dat je er als muziekfan alleen maar van kan kwijlen.

Een band ook die buiten de grenzen lonkt. Als je als muzikant zelf de bezieler bent van Belly Button Records is het altijd wel gemakkelijker om banden te leggen maar een plaat die is uitgebracht op zowel het eigen label, Ronny Rex, Rockerill Records en het Australische Angry Dog Records is natuurlijk een meepakker om u tegen te zeggen.

En nu dus in Gent. Voor de derde keer al op korte tijd, en steeds met volk voor het podium. Ook belangrijk. De show in Vol Pensioen lag in het verlengde van de releaseshow die in Antwerpen plaats vond. Opmerkelijk verschil, in Gent was het een releaseshow mét plaat!

Iets na negen ging de turbomachine van start met Mr. Hidden. Net zoals op het debuut dus. Van een moshpit of iets dergelijks was geen sprake, wel opmerkelijk veel muzikale collega’s die met een goedkeurend oog toekeken hoe strak de muziek van Tuff Guac wel klinkt. Cowboy garage pop? Garagerock? Of gewoon lekkere schaamteloze noisepop? Tuff Guac is gewoon alles!

Geef het kindje de naam die je wil, feit is dat dit onweerstaanbaar lekker klinkt met een frontman die zich naast zijn muzikale kunnen ook nog weet te transformeren tot een grappige stand-up-comedian, die zijn carrière begon als quizpresentator op de Nederlandse televisie. Tuff Guac deed in Gent zijn naam als undergroundhype alle eer aan. En je houdt er een hyperfijn plaatje op spuuglelijk groen vinyl aan over. Zeg zelf!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More