Home Live THEE ANDREWS SURFERS Gent, Django (13/12/2023)

THEE ANDREWS SURFERS Gent, Django (13/12/2023)

by Wouter De Sutter

Surfrock party! Neen, weekend was het nog lang niet maar dat hield Thee Andrews Surfers niet tegen om een wild feestje te bouwen in Django. Kroeg in de schaduw van het oude gemeentehuis van Sint-Amandsberg. De surfers of de harde kern van 50 Foot Combo, intussen bijna 25 jaar ook onder deze naam actief, graaide woensdagavond gretig in de eigen back catalogue. En gooide er een resem uitstekende covers bovenop zoals Sex Beat, de Gun Club-klassieker en Alligator Wine van Screamin’ Jay Hawkins. Naast vele andere. Popcorn nog aan toe.

Alles gebracht met een intensiteit die andere bands maar aan de dag kunnen leggen bij hun allerlaatste optreden. Intens of niet, na een half uur jakkeren vond het trio wel dat de ruimte tussen podium en eerste rij net iets te groot was om écht gezellig te zijn. “We voelen wat afstand” weerklonk het met geveinsde ernst en het trio mikte zowel drumkit als zichzelf dan maar in de zaak. Net voor de toog, tussen de mensen. Een oude CVP-slogan in een live review zowaar!

Een geslaagde ingreep zo bleek. Het podium werd aan het publiek gelaten voor een show die het midden hield tussen een jolige repetitie en een uitbundig, zweterig feestje onder vrienden. Een party van het soort waarbij er op tafel gedanst mag worden. Wat ook gebeurde. Allemaal goed voor anderhalf uur pretentieloos rock-‘n-roll entertainment van hoog niveau. Voldoende om iedereen met een brede glimlach huiswaarts te sturen. Meer moest dat niet zijn.

Thee Andrews Surfers dat zijn: Jens De Waele (bas, stem), Bart Rosseau (drums), Steven Gillis (gitaar, zang).

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More