Home Belgisch THE CALICOS Eeklo, Muziekclub N9 (12/07/2020)

THE CALICOS Eeklo, Muziekclub N9 (12/07/2020)

by Klaas De Neve

Op een verrassend mooie zondagnamiddag waanden we ons voor een uurtje in Laurel Canyon. Eigenlijk zaten we in Den Gevloerden Bos in Eeklo wat iets minder exotisch klinkt maar wel een mooi uitgewerkt concept is van Muziekclub N9 met een uitgebreide drankkaart én een mooi programma. SUMI was al gepasseerd Kameel en Meskerem Mees moesten nog, het was dus aan The Calicos.

The Calicos, of eerder de helft ervan want het was in trio opstelling, is een band uit het Antwerpse die in 2018 Humo’s Rock Rally won maar waarvan het debuutalbum nog even uitblijft. Ze knallen in ieder geval de zomer in met hun nieuwste single Nova, die zowat op elke radiozender te horen is.

Een optreden om 16u heeft toch direct een braderiegevoel, wat hier zeker niet het geval was. Je kon niet merken dat de band even had stilgezeten, want ze waren alle drie zeer goed op elkaar ingespeeld. Zeker Aäron Koch speelde heel sterk en zorgde voor de juiste sfeer op zijn pedalsteel.

De band bracht negen nummers alvorens even van het podium te stappen zodat enkel nog Quinten Vermaelen overbleef. Hij, op gitaar, bracht Under The Water een nummer dat momenteel nog niet gereleaset is. Het was de apotheose van de namiddag en zo rakend dat het niet eens jammer zou geweest zijn moesten ze Nova niet gespeeld hebben. Uiteindelijk bleek dit niet waar te zijn en werd Quinten op het podium opnieuw vergezeld door zijn kompanen om Nova als slotnummer te brengen.

Zeer sterke set, zeer sterke band en een verbrande nek… dit doet verlangen naar hun debuutalbum.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More