Home Live TALLIES Gent, Kinky Star (22/05/2019).

TALLIES Gent, Kinky Star (22/05/2019).

by Wouter De Sutter

Tallies, jong vierkoppig gezelschap uit Toronto, bracht woensdag 22 mei het schaars opgekomen Kinky Star-publiek even terug naar de nineties met gruizig klinkende, jangly dreampop. Teen angst op een bedje van gitaarwaaiers en occasioneel voorzien van fragiele intermezzo’s op fluisterniveau. Kwestie van één en ander met het nodige gevoel voor drama te evoceren.

De vocaliste van dienst zal er wel voor iets tussen gezeten hebben maar het deed allemaal sterk denken aan de dingen die bands als The Sundays, The Heart Throbs en vele aanverwanten drie decennia geleden al brachten. Niets op tegen zolang er maar iets origineels gedaan wordt met de oude formule. En daar wrong het schoentje wat.

De redelijk magere opkomst en de toenemende vermoeidheid na twee weken toeren op Europese bodem, maakten dat de band niet meteen overliep van enthousiasme ten huize Kinky Star. Je zou voor minder. Ondanks dat tekenden de Canadezen voor een vlekkeloos concert zonder schoonheidsfoutjes.

Dat concert, de eerste show op Belgische bodem trouwens, was van redelijk korte duur. Meer dan zeven nummers, ongeveer een half uurtje op het podium, zat er niet in. Net genoeg voor een bescheiden selectie uit de debuutplaat.

Eén enkele toeschouwer probeerde nog een bis los te peuteren na Easy Enough, ook de laatste track van het eerste bandalbum. Tevergeefs want straal genegeerd door de bandleden die meteen begonnen in te pakken. Er moest nog naar Parijs gereden worden. Abrupt einde van een korte passage waar we niet noodzakelijk veel wijzer van werden.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More