Home Live SURROUND Yellowstock Concerts Geel (23/10/2021)

SURROUND Yellowstock Concerts Geel (23/10/2021)

by Jos Buersens

In de muziekwereld weerklonken er de afgelopen maanden behoorlijk wat verzuchtingen en bij het Geelse Surround festival was dat niet anders. Hoewel de vierde incarnatie van het festival, dat in 2020 plaatsvond, gewoon kon doorgaan was het toch niet geheel wat de organisatie voor ogen had. Los van de toenmalige coronarestricties waren wij alvast blij dat er überhaupt nog een Surround festival plaatsvond.

Anno 2021 richt de organisatie, onder leiding van Yellowstock Concerts, met hernieuwde moed de vijfde editie van hun festival in en als we de line-up bekijken, belooft het opnieuw een klepper van een avond te worden.

Op het auditieve menu staan er die avond drie gangen:

  • Steven De bruyn feat. Michel Mast en Karen Willems
  • Dijf Sanders
  • Echt!

Hieronder alvast een kort schriftelijk voorproevertje van wat je die avond te wachten staat.

Wie in België aan mondharmonica denkt, denkt onvermijdelijk aan wijlen Toots Thielemans. Een logische redenering maar wat ons betreft tegelijkertijd ook wat kort door de bocht. Wie wat verder in de Belgische muziek gaat graven, zal dan ook onvermijdelijk op de naam Steven De bruyn stuiten. Als oudgediende bij Roland Van Campenhout, El Fish en The Rhythm Junks verdiende ook deze warmbloedige blaasgalg in het verleden al de nodige muzikale blues-strepen om zijn bestaansreden te rechtvaardigen.

Op 23/10 zakt hij voor de gelegenheid af naar Geel geflankeerd door saxofonist Michel Mast, je welbekend van onder meer Flat Earth Society en X-Legged Sally, en drumster Karen Willems die ten gevolge van haar muzikale polygamie zowat elke relevante Belgische artiest al van de nodige eclectische drums wist te voorzien. Wij zijn er alvast van overtuigd dat de combinatie van deze drie klasbakken menig toeschouwer tot een stuiptrekkende, kwijlende smurrie zal herleiden.  

Ook Dijf Sanders, het alter ego van David Sanders, is die avond op Surround van de partij en hij doet dat met nieuwe plaat Lichen onder de arm. Sanders is een producer met een voorliefde voor experimentele sfeervolle muziek en ‘field recordings’, wat zoveel wil zeggen als opnames die gemaakt werden buiten een studio-omgeving. Schrik dus zeker niet op als je tijdens het live-gebeuren geluiden van ruisende bomen, vogels en natuur allerlei waarneemt. Hoewel je misschien in eerste instantie zal denken dat de organisatie alle deuren heeft opengezet omdat de CO2-meter weer eens rood uitslaat, zijn het wel degelijk geluiden van de hand van Dijf Sanders.

Verwacht je aan prachtige ruimte vullende composities waarin conventies absoluut worden geschuwd en waar Edvard Grieg zelve met vochtige ogen naar zou hebben geluisterd. Sanders staat garant voor een set waarin gestreefd wordt naar schoonheid in de puurste zin van het woord.

Is de derde band op Surround eigenlijk de moeite?

Ja, ECHT!

En de naam van de band is?

ECHT!

Ja, dat weet ik maar wat is de naam van de band?

ECHT!

Zucht …

Je leest het goed, in plaats van verwikkeld te raken in een eindeloze discussie waarbij ze zelfs tijdens de burenruzie van In De Gloria hun wenkbrauwen zouden hebben gefronst, kan je best het zekere voor het onzekere nemen en ook voor het Brusselse ECHT! richting Geel afzakken. Surround staat niet enkel garant voor gevestigde waarden maar ook voor het ontdekken van nieuw talent en dat laatste is zonder twijfel het geval bij het Brusselse Echt!. Echt! weet elektronica, jazz, Oosterse vibes, Afrikaanse ritmes en alles wat ze op hun auditieve weg tegenkomen naadloos met elkaar te versmelten. Dansbaar en fusion zijn sowieso de kernwoorden van de avond bij dit jonge Brusselse geweld. Wil je je dans moves thuis al perfectioneren? Dat kan! Gewoon even debuutalbum Inwane aanschaffen en je bent klaar om uit de startblokken te schieten. “Echt!, een wereld van verschil!”, aldus Vermaelens Projects.

Onderaan vind je alvast enkele relevante links ter voorbereiding van deze prachtavond alsook een link om je van de aanschaf van een ticket te verzekeren!

SURROUND EVENT + TICKETS

YELLOWSTOCK CONCERTS: FACEBOOK

STEVEN DE BRUYN: WEBSITE – KAREN WILLEMS: BANDCAMP

DIJF SANDERS: FACEBOOK

ECHT!: FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More