Home Belgisch STIJN speelt STIJN– Brussel, AB 21/11/2018.

STIJN speelt STIJN– Brussel, AB 21/11/2018.

by Luminous Dash

Wie van bliepjes en breakbeats houdt was best op 21 november in de AB-club. Stijn is vooral kenmerkend zichzelf, sinds jaren standvastig, zo ook zijn shows.

Hoeveel bit was het nu weer? Hoeveel bpm? Samples daar doet Stijn niet aan, neen, die doet alles zelf, al hoor je wel, voel je wel, waar hij vandaan komt. MTV-generation met alle foute muziek vandoen, al die foute nummers die toch wel gemeengoed zijn.

Salt ‘n Pepa op het einde van zijn nummer BootyDevotion van Nomad (zoek het effe op aub, zegt je niets tot je het hoort) perfect in Detroit… I Need Love, LL Cool J? Say no more… Ja, toch wel : Now I wonna be your dog? Echt? Jawel!! Ook dat geeft de beatmaster geweldige vorm.

En dat allemaal niet gemixt, maar met zijn eigen zelve en geweldige stem in die, toch ook wel eigen nummers. Wie kent Sexjunkie of Hot ‘n Sweaty niet?

Zoals gezegd altijd standvastig zichzelf sinds jaren. Eerlijk, zijn muziek is ook altijd hetzelfde concept sinds jaren, dus waarom gaan kijken? Waarom was die club ei zo na gevuld? Net daarom, echt vernieuwen doet hij zichzelf niet, maar wat is er mis met zo geweldig goed zijn in wat je doet?

Als je een podiumbeest bent mag je dat. Het is geen schande toe te geven dat je best wel jaloers bent op zijn moves. Stijn leeft en ademt de muziek die hij brengt. Daarom staan wij naar die rasechte performer te kijken. Je weet waar je aan toe bent en toch zal een nummer nooit twee keer hetzelfde zijn. Teleurstellen doet Stijn nooit, stilstaan is geen optie.

Dat beest moest zich natuurlijk alweer meermaals herkleden. Dat dat shirt volledig uitging wisten we, alleen niet wanneer juist. Brillen en hoeden uit het publiek passeren de revue. Over high heels zingen doe je niet zonder…

De zelfgekroonde “koning van de bindteksten” amuseert het publiek. Misschien mag gezegd dat het publiek meestal mee was maar ook niet altijd. Het moet verdomde vermoeiend zijn om Stijn te zijn en dus lukt dat natuurlijk niet elke keer opnieuw. Gelukkig blijft de energie van het podium spatten tot de laatste noot. Een stomende set met een duidelijk thema. Sexjunkie.

Copyright foto: Stijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More