Home Live SPERWER – Gent, Kinky Star (12/03/2017)

SPERWER – Gent, Kinky Star (12/03/2017)

by Wouter De Sutter

Het trio Sperwer, all the way from the Sperwerstraat, sloot het weekend in schoonheid af in Muziekcentrum Kinky Star. Dat veroorzaakte niet meteen de grote stormloop richting Vlasmarkt. Niet dat we het de Sperwer-jongens niet gunnen, maar aan het eind van een ultradruk muzikaal weekend, waarbij het meer dan eens op de koppen lopen was, kwam dat niet echt ongelegen. En de muziek van Sperwer leent zich perfect tot een intimistisch concert. Geen geklaag van deze kant dus.

Sperwer (c) : Wouter De Sutter

Vorige herfst liet Sperwer voor het eerst van zich horen met de 5-track EP Ja-ger. Ontwapenend-dromerige poprock met psychedelische invloeden in vijf bedrijven. Melodieus sterke bedrijven waarin het gebruik van echo en reverb allerminst geschuwd wordt. Shoegaze van de delicaat-zachtaardige soort. Ijle zang, rake percussie en sterk golvende synths maken het plaatje compleet.

Sperwer had zondagavond aan een half uur zweven genoeg om het gehele repertorium so far te brengen. Werd het eerste nummer Val nog even in de wielen gereden door onwillige techniek, dan diende de rest van de set zich haast vlekkeloos aan. Ook één cover op het menu: Mirror Maru van het Noorse Cashmere Cat. Paste mooi in het geheel.

Zon heette de afsluiter van dienst, een fijn eerbetoon aan de eerste echt zonnige lentedag van het jaar. Geen bis; “we hebben echt niks meer” was de verontschuldigende boodschap. Aangenaam optreden van een jonge band die dringend meer aandacht verdient. De uwe bijvoorbeeld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More