Home LiveFoto's SOUND TRACK Hasselt, De Serre (23/10/2021)

SOUND TRACK Hasselt, De Serre (23/10/2021)

by Marc Timmers

In één van de nieuwe bijlocaties van De Serre in Hasselt ging de voorlaatste voorronde van de Sound Track wedstrijd van Limburg door.

Siemen Hellinx beet  de spits af onder artiestennaam Simm. Geïnspireerd door de hiphopscene, creëert Simm een afwisselende mix tussen rap en zang, die hij vervolgens in een r&b-jasje steekt.

Vervolgens was het aan Daan Claes, a.k.a. Monks., een gepassioneerde dj en producer uit Hasselt. Onlangs bracht hij zijn ep Sticky uit met daarop vijf wonderbaarlijke tracks die elk hun eigen en unieke vibe hebben. Monks bracht een fijne danceset, waarmee hij het publiek zelfs in beweging bracht.

Gedreven door technologie is Niels Orens voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om geluid te genereren. De harmonieuze samenhang tussen zijn akoestische en elektronische geluiden resulteert in een kleurrijk palet van emoties waar je ziel zich in kan vinden. Door de ritmische patronen beïnvloed door breakbeat te combineren met ruimtelijke sounddesign en diepe basgeluiden zorgt hij voor een unieke sonische ervaring. Het publiek bleef echter onbewogen, dus we zijn niet zeker of ze dit wel konden smaken.

Thipe is een 18-jarige DIY-artiest uit Dilsen. Hij maakt grotendeels zijn muziek alleen in zijn homestudio. Hij rapt in het Engels, en de beats waren best verrassend. Nu nog wat podiumervaring opdoen om het publiek mee te krijgen.

Sevens heeft daarentegen dan wer wel heel wat podiumervaring en dat zag je dan ook direct, met zijn mooie en loepzuivere stem bracht hij r&b gecombineerd met fusion jazz. Het publiek werd stil en luisterde aandachtig naar hem, dit was goed.

Casper Auwerkerken kreeg een herkansing nadat hij niet deel kon nemen in Leopoldsburg door ziekte. Een week later werd dit dan een thuismatch voor hem. Hij ging in de zelfde stijl verder ging als zijn voortreffelijke voorganger Sevens en bracht ook ontroerende, pure liedjes.

De Tongerse TigJez sloot de avond af met hiphop. Na een trage start kon hij het publiek aanzetten tot het starten van een bescheiden moshpit. Hij bracht zeer energetische set , maar door zijn enthousiasme werden zijn teksten net beetje onverstaanbaar.

SIMM: INTERVIEW
MONKS.: FACEBOOK
NIELS ORENS: FACEBOOK – INSTAGRAMINTERVIEW
THIPE: INSTAGRAM
SEVENS: FACEBOOKINTERVIEW
CASPAR AUWERKERKEN: FACEBOOKINTERVIEW
TIGJEZ: INSTAGRAMINTERVIEW

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More