Home Belgisch SOUND TRACK Brussel, Volta (04/10/2019)

SOUND TRACK Brussel, Volta (04/10/2019)

by Jan Van Coppenolle

Vrijdagavond en het gaat ietwat hongerig (ja, we dachten dat de Ring van Brussel ons hopeloos te laat ging doen komen) naar VOLTA voor alweer een selectieronde Sound Track. Maar de files waren overschat. Wat een leuke plek is dat, daar in Anderlecht! Pintje bestellen en er meteen een bordje pasta erbij krijgen, check!

Daar worden we helemaal blij van, klaar dus om met een bescheiden publiek beatsforbeaches de spits te zien afbijten. Dat wordt een relaxe set met chille beats met een snuif dubstep. Soms denken we aan DJ Shadow die op een strand aan de cocktails gaat.

beatsforbeaches – Foto © Jan Van Coppenolle

Toegegeven, de act van Will King Jr zag er bij aanvang, heu… koddig uit. Maar eens je ogen eraan gewend zijn, zie je daar wel een kerel staan die het (ondertussen wat aangegroeid) publiek mee en zelfs op zijn hand krijgt. Waan-Rap en “Goedkoper dan een therapeut” zegt hij er zelf over. Er schuilt een behoorlijk podiumbeest in Linus Haertjens en dit optreden mocht best wat langer duren!

Will King Jr – Foto © Jan Van Coppenolle

En toen was het podium ineens wat aan de krappe kant voor de acht man van M.Chuzi. Of ze de zaal nu echt aan het dansen kregen gaan we niet beweren maar menige heup kwam wel in beweging. Een set met nummers waar veel dynamiek en sauce in zat, de grooves gingen van zacht naar swingend. Ze hebben het potentieel om een instrumentale oorworm te maken, deze gasten.

M.Chuzi – Foto © Jan Van Coppenolle

De grote witte man van Klootzakken Zijn Kut bezweert vervolgens de zaal op vette acid beats. Het vertelt het verhaal van zijn internering in Drugs: “Ik heb heel kleine pillen – De dosis is hier groot – Ik zou het liefst buitenlucht willen – Maar de verpleging houdt me dood”. Schoppend en vies dansend krijgen we een klein feestje. Het is de angst van Arbeid Adelt! en de waanzin van de Confetti’s die een cover spelen van Front 242. Of zoiets. Aanstekelijk en Nederlandstalig. Hier zijn we nu al fan van!

“Wie droef is wordt gered – En wie moe is moet naar bed” – Drugs

Klootzakken Zijn Kut – Foto © Jan Van Coppenolle

En zo geschiedde.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More