Home Live SIX HANDS & FILIBUSTER Hasselt, Farrm (05/10/2023)

SIX HANDS & FILIBUSTER Hasselt, Farrm (05/10/2023)

by Bert Geurts

Nadat we de de ep release van de absoluut onderschatte band Six Hands schreven, keken we uit naar hun live release in Farrm, dé boeiende broeihaard in Hasselt voor zowel plaatselijke als internationaal opkomende DIY-bands.

De avond werd geopend door de Antwerpse band Filibuster, dat eveneens hun plaats kreeg in de FONS label stal. We hoorden een viertal jonge gasten met (blijkbaar) oude genen. Ze brachten zowel weemoedige indiesongs, begeleid door ijle geluidseffecten van de gitarist, als stevige, grungy emo-nummers die ons even terugbrachten naar 90’s bands als Buffalo Tom en Limburgse ons genegen Reiziger. Een mooi afwisselende set, maar het miste wat cachet.

Filibuster © Robin Todde

Kort daarna wisten zes handen hun goesting om te spelen niet weg te kunnen steken.

Meteen vanaf het openingsnummer Frames smeten ze ons om de oren met hun hoekige tempowisselingen en gedreven mathrocksound. We beseffen wel dat hun muziekstijl eerder een niche is in het genre, maar na hun wervelende set bleek er maar een conclusie mogelijk: de strakke, tegendraadse drummer, de immer-groovende, passionele bassist en de nerdy, snaarfriemelende gitarist zijn ongetwijfeld 30 vingers op één buik.

Gaat hun zien op 20/10 in de Kinky Star Gent of op 27/10 in KulturA Liège.

Six Hands © Robin Todde

Filibuster: Facebook Instagram
Six Hands: Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More