Home Belgisch SHHT+THE GLÜCKS Brussel, AB (28/04/2018)

SHHT+THE GLÜCKS Brussel, AB (28/04/2018)

by Luminous Dash

Een klein jaar geleden speelde Shht een waanzinnige show in de Bonnefooi, een cafétje vlak naast de AB, als support voor Show Me The Body en toen al stond het vast dat het niet zo lang zou duren voor de Gentse band de Club van de nabijgelegen concertzaal zou vullen. Zo geschiedde en gisteren speelden de noiserockers een headlineshow samen met The Glücks in de AB Club.
De vijfkoppige band besteeg het podium op de tonen van een lachband vooraleer hun show verschroeiend te openen met de magistrale drieklapper Life – Africa – Soup. Een hattrick binnen de eerste 10 minuten en de vlam in de pan, want zelden hoorden we de hitjes zo scherp, strak en snedig.

Shht is een totaalspektakel en dus kregen we deze keer bevreemdende visuals (helaas niet altijd even zichtbaar), dansers (dezelfde als in de clip van Life) en als apotheose een Aziaatje dat op het podium kort werd geschoren met een tondeuse.
Ook aan bindteksten was gewerkt: frontman Michiel vroeg wie er allemaal een oppervlakkig leven leidde (massale reactie) en maande het publiek aan elkaar aan te raken (“Touch each other! Share love!”) vlak voor we een knuffel kregen van een langharige buurman.

Uiteraard mocht de geniale Bohemian Rhapsody-cover van Queen niet ontbreken en aan het eind kregen we met Don’t Care en het immer imposante Masterpiece nog 2 liveklassiekers die de show van de Gentenaren de allure gaven die ook optredens van pakweg Gruppo di Pawlowski kenmerkt. Waar de hoge kwaliteit van songs vroeger geen volledige set kon worden volgehouden, lukt dat nu wél.

Hoe dan ook, Shht wordt live steeds strakker, steeds beter, steeds indrukwekkender, steeds beter. Live aan de top van het land en dan moet het debuutalbum nog komen. Mooie vooruitzichten dus en wij zochten al eens op wanneer we Shht nog eens konden zien. Zou u beter ook doen.

Jammer genoeg was er veel volk afgedropen na het optreden van Shht en dus moesten The Glücks het met een meer dan halflege zaal doen. Niet dat het West-Vlaamse duo dat aan hun hart liet komen; de garagerockers stoven er van door met een accelaratie waar Stoffel Vandoorne wel eens jaloers van zou kunnen worden. Gitarist Alek grijnsde even naar drumster en wederhelft Tina en gaf toen plankgas tot het einde. CuCuCuCool passeerde al vroeg in de set en was een hoogtepunt, maar de meeste nummers kwamen van Run Amok, hun gloednieuwe album.

Wat ook op viel: de indrukwekkende gitaarskills van Alek. Altijd strak het tempo van Tina volgend en toch behendig afwisselend tussen riffs, solo’s en akkoorden, gecombineerd met het betere pedalenwerk. Het gebrek aan publiek impliceerde geen gebrek aan sfeer, we zagen moshpits en een aantal verdienstelijke pogingen om te crowdsurfen. En ja, de nummers van The Glücks lijken op elkaar en een Oscar voor Originaliteit en Nuance zal de band nooit winnen, maar liveshows van de West-Vlamingen zijn en blijven een ervaring.

Een geslaagde combo dus, Shht en The Glücks en om af te sluiten nog een pluim voor het lef van de AB om deze 2 bands te programmeren in de Club.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More