Home Belgisch RHEA Gent, Afsnis 25/02/2018.

RHEA Gent, Afsnis 25/02/2018.

by Luminous Dash

Wie erbij was, die heeft het gezien… RHEA is één van de meest professionele bands die België op dit moment heeft. Een tour door Nederland en Duitsland afsluiten in Gent, je moet het maar kunnen. Ook het Verenigd Koninkrijk mag zich vanaf volgende week klaarmaken voor een stevig potje rock ’n roll.

Zondagavond 25 februari kwamen de mannen van RHEA hun set spelen in de Afsnis. Eén van de meest gegeerde en vuilste cafés uit het Gentse. Wat zij daar gedaan hebben is een onwaarschijnlijk strakke set gespeeld die je stom van verbazing doet wegdromen. Hoe kunnen zo een jonge gasten een meer dan perfecte set voorleggen die iedereen wel smaakt? Rock ’n Rol is altijd cool geweest, maar zij maken het nog dat tikkeltje cooler! Wat je van ver ziet op het podium is een gigantische bos haar die alle kanten uitzwiert, van dicht zie je dan weer hoe goed hun set wel in elkaar zit.

Baslijnen die je tot aan het toilet doet beven, retestrakke drums, een stem die je tinitus zelfs graag heeft en een gitarist… Guillaume Lamont, deze naam heeft iedereen hoogstwaarschijnlijk al ééns horen vallen. Guillaume krijgt sowieso al heel veel respect voor het dragen van zo een bos haar, maar zijn gitaarwerk een mix van Jimmy Page met de viezigheid van Jimi Hendrix!

RHEA maakt niet enkel rock ’n roll, maar is het ook.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More