Home Belgisch OSTROGOTH + 70’s TUSH Deinze, Café Elpee (03/04/2017)

OSTROGOTH + 70’s TUSH Deinze, Café Elpee (03/04/2017)

by Theo De Rycke

Ter ere van het zesjarige bestaan van Café Elpee werd er een driedaags concertweekend georganiseerd. Afsluiters van dit weekend waren 70’s Tush en de oude Belgische hardrock glorie Ostrogoth.

70’s Tush, een coverband uit het Gentse, mocht de kar op gang trekken in de kleine gezellige concertzaal van Cafée Elpee.  Misschien niet echt de band om in een metalcafé te laten spelen en dat was ook een beetje te merken aan de belangstelling die ze kregen.  Niet dat deze band ondermaats presteert, integendeel, maar ze brengen gewoon niet het metal/hardrockgenre waar de Ostrogoth-fan was op afgekomen.

Toch wisten ze het zaaltje voor de helft te vullen en brachten ze met songs van o.a. Eric Clapton, Rolling Stones, Neil Young en Led Zeppelin toch wat mensen hun aandacht te trekken.  Nog een opvallende in de set was Nine Inch Nails’ Hurt en dat ze toch behoorlijk kunnen rocken bewezen ze nog met Locomotive Breath van Jethro Tull.

© Theo De Rycke

Terwijl Ostrogoth begon aan hun podiumopbouw en soundcheck, liep het muziekcafé aardig vol en 10 minuten voor schema (het is eens iets anders, te vroeg beginnen) zetten de heren van Ostrogoth de noten in van Queen of Desire, de eerste track uit hun debuutplaat Ecstasy And Danger uit 1984.

Zoals aangekondigd ging heel deze debuutplaat gespeeld worden, uiteraard zijn er tijdens al die jaren wel wat verschuivingen geweest in de line-up, eigenlijk schiet enkel de drummer Mario ’Grizzly’ Pauwels er juist nog van over.  Maar met de huidige bezetting van Dario Frodo en Tom Tas op gitaar, Stripe op de bss en deze versterkt met de krachtige stem van Josey Hindrix staat Ostrogoth er wel, en bliezen ze de menigte omver.

Door heel Ecstasy and Danger te spelen zitten tegenwoordig ook Stormbringer en A Bitch Again opnieuw in de set, deze songs werden sinds 1984 niet meer opgenomen in de setlist.  Ostrogoth had er zin in, met wat grappen over de kleine stage en het wat tegen elkaar duwen gingen ze vlot door hun debuutalbum heen.

Hierna volgden ook nog eens alle tracks van hun ep Full Moon’s Eyes waaronder de klassiekers Paris by Night en Full Moon’s Eyes zelf om daarna de set af te sluiten met Clouds uit hun recenste album Last Tribe StandingSamurai uit Feelings of Fury en Too Hot uit het gelijknamige album.

Wat mij betreft was dit een topconcertje en moest je hier of daar Ostrogoth in deze of een volgende tournee kunnen meepikken, raad ik ze zeker aan.

THEO DE RYCKE

Cafe Elpee

Ostrogoth Facebook

Ostrogoth Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More