Home Belgisch NIGHTSTALKER Gent, Kinky Star (18/02/2017)

NIGHTSTALKER Gent, Kinky Star (18/02/2017)

by Wouter De Sutter

Zaterdagavond kreeg de nieuwe Gentse band NightStalker het podium in Muziekcentrum Kinky Star voor een try-out. Het duo kwam er het album Destination Dystopia voorstellen dat eind vorig jaar werd uitgegeven in eigen beheer. Een weinig evident, maar interessant werkstuk dat een ongewone fusie inhoudt van gezwollen 80’s electro (van de foute soort), cold wave, synth pop, industrial en film scores. Moeilijk om in één woord te vatten. Al bedacht een slimmerik er ondertussen al het label ‘retrowave’ voor. Oh well…

Nightstalker (c) : Wouter De Sutter

Retro of niet, flauw gepingel is het allerminst. ‘NightStalker’ profileert zich op de eerste release als de potig-balorige erfgenaam van ‘Tangerine Dream’, ‘Klaus Schulze’, ‘Peter Baumann’ en andere pioniers uit de Berlijnse school. Zo kwam het ook live over, o.m. met dank aan de inzet van een echte drummer die de composities de nodige power meegaf. Al zullen de puristen – waar ze zich ook mogen schuilhouden- zich storen het gebruik van de elektrische drum. Het paste in alle geval perfect in het klankbeeld.

Het geheel klonk, hoe kan het ook anders, bijzonder filmisch. De soundtrack bij een creepy actiefilm uit de eighties. De quasi onvermijdelijke projectie in de achtergrond – veel slachtoffers en fake bloed in het vizier – onderstreepte die beeldrijke ambities. Lucas task Force – catchy melodie – en het koortsig klinkende Highway Hooker kwamen zaterdag het best uit de verf.

Na het afwerken van de setlist – een dik half uur na de start – viel het concert letterlijk stil. Het duo bleef zonder meer op het podium staan, net als het publiek dat ook stilzwijgend van geen wijken wou weten. De lichtjes ongemakkelijke stilte werd uiteindelijk door het publiek, op zoek naar een bisnummer, doorbroken. Daar had het duo helemaal geen rekening mee gehouden – “moeten we er nog eentje spelen?” – waardoor de inderhaast ingezette toegift een valse start moest overwinnen. Eén van de weinige haperingen van de avond. Try-out geslaagd.

Bij voorlopig gebrek aan uitgebreid repertoire werd Lucas Task Force hernomen. Geen slechte keuze, het is veruit de beste track van de eerste worp.
NightStalker speelt op zaterdag 11 maart in de N9 in Eeklo in het voorprogramma van Wolfgang Flür (ex-Kraftwerk).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More