Home Live MOTORPSYCHO Valkenburg, Openluchttheater (30/06/2024)

MOTORPSYCHO Valkenburg, Openluchttheater (30/06/2024)

by Bert Geurts

Op de laatste dag voor het inluiden van de zomervakantie, reden we afgelopen zondag nieuwsgierig en vol enthousiasme naar het Openluchttheater in Valkenburg, net over de Belgische grens met Maastricht. Niet alleen omwille voor de locatie maar vooral om nogmaals de in deze contreien zeer geapprecieerde Noorse band Motorpsycho te gaan bekijken.

Het unieke, moderne amfitheater, omgeven door oude mergelgrotten en weelderig groen, wist ons meteen te bekoren, ondanks de dreigende regenwolken. Het plaatselijke voorprogramma Lesoir vierde blijkbaar hun jubileum en wist met dromerige progrock, fronsende dwarsfluit en ‘never-ending-story’-gezang het familiale publiek te bekoren.

Ondanks de beginnende regen, begonnen de Noorse truckers met het zomerse Mad Sun en Psycholab en kregen we vervolgens met Starmelt, Lovelight een 10 minuten durende Ozzy-metaltrip voorgeschoteld.

Dat dit concert deze keer geen avontuur van 3 lang uitgesponnen nummers ging worden bleek uit de passages van Mountain, Patterns en The Visitant. Toen we vervolgens de eerste noten hoorden van de zalige meezinger Hey Jane en later de heerlijke rocksong Psychonaut uit ons lievelingsalbum Trust Us, kon deze kat niet meer verdrinken in de inmiddels gietende regen.

Parels als Manmower, X-3 en Hyena volgden mekaar vlotjes op, om te eindigen met de Grand Funk Railroad cover Into the sun dat de fantastische sound en samenwerking tussen gitarist Hans Magnus “Snah” Ryan en bassist Bent Sæther opnieuw bevestigde.

Facebook / Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More