Home Belgisch MOONEYE (solo) Gent, Café De Loge (29/01/2019)

MOONEYE (solo) Gent, Café De Loge (29/01/2019)

by Wout Meganck

In Café De Loge in Gent genoten we van een zeer fijn optreden van Michiel Libberecht, frontman van Mooneye. Mooneye is één van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel dus mogelijks was dit één van de laatste keren dat we hem in zo’n intieme setting aan het werk zagen.

Omdat er heel wat volk verwacht werd in De Loge, werd beslist om voor een keer de tafels en stoelen aan de kant te zetten. Een uitstekend idee want er was héél veel volk. Veel jonge meisjes maar ook fans van het eerste uur.

De grote belangstelling maakte Michiel duidelijk niet zenuwachtig. Zelfverzekerd omgordde hij zijn gitaar terwijl Mieke van De Loge het aanwezige publiek groette. Vanavond waren de afspraken een beetje anders dan gewoonlijk. In plaats van na het optreden met de hoed rond te gaan, werd de aanwezigen een traktatie beloofd als ze konden bewijzen dat ze op Mooneye gestemd hadden!

We kregen eerst enkele gekende nummers zoals Time To Move Away From Here en Thinking of Leaving maar omdat het een speciale avond was, had Michiel ook een aantal nieuwe nummers mee. Met spiekbriefjes en bijhorende verhaaltjes erbij zodat het allemaal een beetje een kampvuur sfeertje kreeg.

Hij vertelde over Masterpiece, een liedje van Big Thief dat hij vorig jaar op zijn gsm had opgenomen en op Facebook had gepost. Of het verhaal over de cover van een nummer van de groep Nitro Milk Hotel die producer Pascal Deweze hem had leren.

Michiel toonde zich niet enkel een prima songwriter en zanger, hij kan een publiek boeien en op sleeptouw nemen. Het lijkt wel alsof hij nooit iets anders heeft gedaan. De mooiste nummers vonden wij het melancholische Black River en het pas afgewerkte Orange Lights waarop Michiel liet horen dat hij ook heel mooi kan fluiten.

FACEBOOK

Coverfoto: (c) Bjorn Comhaire

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More