Home Belgisch MINOR/MINOR Brussel, Rock Classic Bar, 23/02/2018.

MINOR/MINOR Brussel, Rock Classic Bar, 23/02/2018.

by Luminous Dash

De verovering van de verschillende provincies van ons land door de vier leden van Minor/Minor ging deze vrijdagavond verder met een aanval op onze hoofdstad…

Voordat de Luikenaars op het podium kwamen, waren het de Brusselaars van Escape Escape die ons hun indiepoprock voorstelden. Op het web biedt deze groep een uitstekend geluid, en ook op het podium is dat, ondanks enkele technische problemen. Toch konden we genieten van een set met een muzikaal evenwicht. Een band die we opnieuw willen zien, weliswaar in betere omstandigheden!

Met hun gelijknamige album onder de arm bewees Minor/Minor dat ze voor de muziekscène gemaakt zijn, en toch waren er in de Rock Classic Bar amper dertig mensen op het moment dat de band op het podium stapte.

Ondanks alweer technische problemen die veroorzaakt warden door een geluidstechnicus die duidelijk niet wilde dat de band te hard zou spelen, zetten de vier leden een puike prestatie neer waarbij we ons afvragen wanneer de concertorganisatoren van dit land een kans zullen geven aan dit kwartet.

Tijdens dit concert van ongeveer vijftig minuten genoot het publiek van het goddelijke Void dat de show opende, gevolgd door de progressieve rock van Body Corp, en even later was het de beurt aan Another World waarop de luidruchtige gitaren en drums werden losgelaten. Het krachtige Broken Machine kon natuurlijk niet in de setlist ontbreken, net zo min als het bijtende 22:22 en het al even indrukwekkende Back To My Mind.

Maar het nummer dat bij ieder optreden, een enorme indruk nalaat, is Dolls dat over opblaasbare poppen gaat! De spacey intro maakt plaats voor een explosie van geluiden voordat de zang begint, met in het midden ruimte voor wat improvisatie. Van zacht tot krachtig, en dat in enkele seconden, een echt genot voor je oren!

Het concert eindigde met het geweldige Dany Glover : waanzin met een betekenis…

Na Luik, Namen, Luxemburg, Henegouwen en Waals-Brabant, heeft Minor/Minor vrijdag ook de muren van onze hoofdstad laten trillen, nu is het tijd voor de andere kant van de taalgrens om van deze band te proeven!

De muziek van Minor/Minor is zeker complex, maar zal liefhebbers van verschillende muzikale horizonten evenwel verrassen. Misschien kun je op een dag tegen iemand zeggen dat je ze in een bar of een kleinere zaal hebt gezien, voordat ze de grote zalen zullen vullen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More