Home Belgisch MIND RAYS Gent, De Koer (31/03/2017)

MIND RAYS Gent, De Koer (31/03/2017)

by Luminous Dash

Mijn eerste kennismaking met Mind Rays als live-act, was in 2015 in Muziekcentrum TRIX. Na het observeren van de opening act en de groepen die nadien volgden, kwam ik tot de conclusie  dat het een avond van weinig beleving ging worden. Ik dacht bij mezelf dat de herinnering me even snel zou ontgaan, evenals al het geld dat ik als student zijnde op zak had, gespendeerd aan een inkomticket en één simpel glas pisbier. Die gedachte werd echter al snel overstemt toen Mind Rays het podium bemande.

De maniakale vocals van Sis Sevens, die tijdens de korte soundcheck al meerdere hoofden deed draaien, werden al snel op gevolgd door stevige drumbeats en scheurende fuzzy gitaarlijnen, gepaard met de In your face-attitude die toch oh zo noodzakelijk blijft in een genre als garagepunk. Mijn stationaire houding werd samen met de rest van de zaal snel opzij geschoven, en voor ik het wist bevond ik mezelf al zwetend, duwend en trekkend vooraan het podium. Wat mij toen omver blies, doet het nu nog steeds.

Fast forward naar 31 Maart 2017 en Mind Rays brengen hun eerste cd uit. Nerve Endings, los gezien van de split met Teen Creeps. Ter ere van deze release zakken ze af naar De Koer in Gent samen met Youff en de welbekende punklegende DRS uit Oostende. Een domper op de sfeer kwam echter al snel, toen we het nieuws hoorden dat DRS moest af zeggen. In retrospect was het een spijtige zaak voor de line-up, maar beter voor mijn persoonlijke fysieke toestand, als iemand die vaak de wetten der zwaartekracht op directe wijze mag ondervinden tijdens het moshen en pogodansen.

Twee bands en heel wat flesjes bier later stellen Mind Rays zich op met een paar kleine versterkers en een basic drumkit om vervolgens de zaal aan flarden te spelen. met zowel het nieuwe materiaal, evenals hun klassiekers als Meat Slurry, More or Less, Radiate en We See, en een cover van The Headcoats I’m Hurting spelen ze een energieke liveset die waarheidsgetrouw is aan hun reputatie.

Door de jaren heen voel ik aan dat ze in hun sound zijn geëvolueerd,  zonder af te wijken van het patroon dat de band al zover heeft gebracht. Rauw, energiek en catchy, gepaard met een losbandige houding die zich snel reflecteert in het publiek. Desondanks het succes van hun debuutalbum en een geslaagde avond in Gent, zal ik altijd beamen dat Mind Rays live aanschouwd moet worden. En omwille van hun energieke attitude liefst op kleinere podia, weg van alle glitz en glam.

Één ding is zeker. Ik ben fan, en kijk uit naar wat de toekomst brengt voor dit Gentse kwartet.

GREGORY DE BRAUWER

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More