Home Belgisch LUSTROUS Gent, BarBroos 08/10/2019.

LUSTROUS Gent, BarBroos 08/10/2019.

by Didier Becu

Aan concerten in de Gentse binnenstad geen gebrek, zelfs niet op een koude dinsdagavond in de herfst waar je de stadswandelaars op één hand kan tellen. Nieuwe speler op de markt: de BarBroos, en we beloven dat we het maar één keer nog zullen schrijven, maar de reïncarnatie van de oude Video. Iedere dinsdagavond is er een muziekconcert gepland. Binnenkort is dat Lagüna en Delta Crash, en natuurlijk op zaterdag 2 november ons eigen feestje met Down The Lees, Aster en Peuk. Maar vandaag was het dus de beurt aan Lustrous. Geen onbekende op onze pagina’s en ook niet bij het Gentse muziekpubliek, want de keet zat aardig vol.

Lustrous, voor wie nog niet op de hoogte is, verzamelt zijn inspiratie uit de postpunk. Een ruim begrip en meermaals verkracht door stadionrockbands (we noemen geen namen) die toevallig een vroegere U2-plaat hebben gehoord. Dit is postpunk  die de allure heeft van een bevuilde wc-bril, al was het maar om te zeggen dat deze band uit Gent en Lokeren nooit een uitgestippeld pad zal volgen. Denken we toch niet, en als het optreden in de Gentse binnenstad daar een graadmeter van is, dan zeker en vast niet!

Opgericht in 2016, winnaar van de Vi.be Open Autumn Falls-wedstrijd met The Girl Who Cried Wolf en Monnik als andere laureaten, en makers van de zeer knappe ep Spiral Art. Een release die enkel digitaal te beluisteren valt, omdat de band vindt dat het nog beter kan. Nou moe!

Noem ons vooringenomen of gewoon het feit dat we iets anders wilden, maar wie voor het optreden zijn microfoonstandaard in de zaal zet in plaats van op het podium, daar hebben we een boontje over. Meteen bij opener Good Grief liet zanger Laurens Van Moorleghem er geen gras over groei. Geen mens die begreep waar de Lokerenaar het over had, maar dit was meer dan intens.

Een wilde mix van postpunk en hardcore die ons mathematisch ergens bij Fornet en Protomartyr doet belanden. Het optreden was geen seconde loepzuiver te noemen, maar dat was dan ook het laatste wat we wilden. En met songs als, niet toevallig de afsluiter, Disassociation, bewijst het vijftal dat ze ook nog een klassieker kunnen schrijven.

Wie Lustrous nog dit jaar op een Vlaams podium wil zien, kan op 11 oktober in de Moby Dick in Antwerpen, op 24 oktober in de Fakbar in Leuven en op 3 december in de Afsnis in Gent terecht. Doen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More