Home Belgisch LUSTROUS Gent, Afsnis 03/12/2019.

LUSTROUS Gent, Afsnis 03/12/2019.

by Didier Becu

35 minuten en 7 songs. Meer hebben ze bij Lustrous niet nodig om een publiek te overtuigen. De Gentse straten ogen in de eerste decembermaanden kil en verlaten. Op weg naar de bruine kroeg merken we nog een paar zatte studenten in Sinterklaas-pak op. Het is de tijd van het jaar. Wie zijn leven zin heeft gegeven zit verscholen achter de open haard of zit met zijn neus in de studieboeken. Wie verderf wil zit bijv. in de Afsnis, ook al slagen de vijf er met gemak in om na een paar minuten enkele niets vermoedende klanten naar de voordeur te jagen. Lustrous is hard en zonder compromissen. Just as we like it!

(c) : LUSTROUS

De Gents-Lokerse band had iets te vieren. Een jaar met bevredigende resultaten, Lustrous wordt inderdaad met de dag meer en meer de talk of the town, maar ook de release van de nieuwe digitale single Good Grief waarmee de band hoger mikt. Niet dat het per se moest, de lat lag al hoog, maar iedere topspringer wil er graag een centimeter bij.

We zijn er tot nu toe nog niet in geslaagd om een muzikaal hokje voor dit vijftal te bedenken, en iets duidt er op dat we dat ook nooit zullen kunnen. Waarschijnlijk is het daar dan ook waar de magie vandaan komt, Lustrous snuift alles wat er muzikaal te snuiven valt en zet dat om in een muzikaal kruidvat vol nijdige adrenaline.

De band laat er geen gras over groeien en vangt de set aan met de nieuwe single. Zanger Laurens Van Moorleghem zingt niet, maar brult en spuwt zijn teksten uit. Een statement. Te nemen of te laten, maar zo goed gebracht dat je voor het eerste kiest. De single wordt meteen gevolgd door Fine uit hun eerste digitale ep Spiral Art waarmee Lustrous beetje voor beetje de underground wist mee te omarmen. Postpunk met hardcore gemengd…of zoiets, en soms veel Joy Division. Een titelkeuze als Substance zegt genoeg, maar wel een band die dit geluid naar zijn eigen hand zet, en hoe!

Disassociation sluit de set af. Een nummer dat we vanaf de eerste keer dat we het hoorden perfect vonden, en nu nog steeds als een kleine mijlpaal zien. Een paar seconden later lijkt de wereld weer wat het daarvoor was, grijs en kil, maar met de wetenschap dat Lustrous het wel eens zeer ver zou kunnen brengen…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More