Home Belgisch LOGAN SPACEMAN Scorpio Sessions (07/06/2022)

LOGAN SPACEMAN Scorpio Sessions (07/06/2022)

by Felix Sandon

De ruimte blijft iets fascinerends, al moeten we ons haasten om dat te zeggen, voor ze helemaal verpest is door toeristen met te veel geld en vrije tijd. Ook Logan Spaceman is een ruimtevaarder in het diepst van zijn gedachten, leiden we af uit zijn artiestennaam.

Toch klinkt zijn muziek behoorlijk aards: in de Scorpio Sessions op Radio Scorpio strijkt hij neer met enkel stem en snaren en brengt hij met Now I Know een weemoedig nummer dat ons iets vertelt over die dingen die we slechts met het verstrijken van de jaren beseffen.

Logan sluit de ogen terwijl hij speelt, zoveel vertrouwen heeft hij in zijn warme stem en zijn tekst vol wijze overpeinzingen. Dan volgt het ideale slotakkoord. En dan gaat Logan nog een minuut verder. Geen valse start dus, eerder een valse stop. Dat laatste gedeelte voegt immers weinig toe, waardoor we ons afvragen wat er nu net de meerwaarde van is.

Early Morning, zijn tweede worp van de avond, is beter gedoseerd en spreekt nog meer tot de verbeelding. Hier neemt Logan ons mee op een impressionistische wandeling terwijl de dauw nog op de velden ligt te glinsteren en fluistert ons toe dat “Constant motion has been replaced with a frozen feeling.” Ook hier komt de wijsheid met de jaren: in die vroege ochtend ziet Logan de wereld helderder en kan hij eindelijk een aantal angsten en emoties een plaats geven. En dan is het tijd voor een ontroerende wending. Misschien moeten we er eens vaker ’s morgens vroeg op uit trekken om het leven in een ander daglicht te zien. Met Early Morning in onze oren.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More