Home Belgisch KING FOR A DAY Scorpio Sessions (3/11/2020)

KING FOR A DAY Scorpio Sessions (3/11/2020)

by Felix Sandon

King for a Day bracht twee jaar geleden al eens een gesmaakt album uit. “De tijd zal uitwijzen of ze het buiten Antwerpen ook zullen maken”, schreven we daar toen over. Het antwoord blijkt ja te zijn: dinsdag was de band te horen in Leuven, tijdens de Scorpio Sessions op Radio Scorpio om precies te zijn.

Bluesy toetsen en gitaar laten hun eerste nummer Hungry van start gaan. Dan volgt echter niet de rasp van een stem die je zou verwachten: zanger Jan Douws gaat soms zelfs voor het ijle geluid. Hungry kabbelt wat te veel om echt te beklijven, terwijl er echt wel een mooie, melancholische melodie in verscholen zit.

This Mind is volgens hetzelfde recept bereid: het tempo stroomt zachtjes, maar de terugkerende riff van gitaar en toetsen roept wel de sfeer van een broeierige avond op. Nu King for a Day het ook in Leuven gemaakt heeft, moeten ze enkel nog de rest van de wereld veroveren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More