Home Live KILLS BIRDS & FERVENTS Hasselt, Muziekodroom (19/05/2022)

KILLS BIRDS & FERVENTS Hasselt, Muziekodroom (19/05/2022)

by Bert Geurts

De zwoele, zomerse dag en de nakende onweersdreiging waren een perfect excuus voor een concert van Kills Birds.  Bij aankomst bleek ook dat het podium ditmaal was uitgestald in het café van Muziekodroom, gezellig maar door de vele ramen ook licht en luchtig.

Voorprogramma was het Luikse trio Fervents dat, ondanks hun nog maar derde optreden, met een knal van start ging. De vette, no-nonsense indiepunk sloeg onmiddellijk aan door het stuwende basgeluid en de wel erg knallende drummer. Tegen het einde vielen de songs ietwat in herhaling, maar dat maakte hun gedrevenheid er niet minder op.

We keken vooral heel erg uit naar de passage van Kills Birds. De band uit Los Angeles zag hun tour met de Foo Fighters, na het recent overlijden van drummer Taylor Hawkins, helaas voor hun neus voorbijgaan. Dit ter zijde, was de magere opkomst voor de Bosnisch-Canadese zangeres Nina Ljeti eerder een positieve verrassing. 

De zinderende intensiteit van hun songs was vanaf de eerste minuut een welgekomen kick op onze zintuigen. De strakke, dissonante riffs en hoekige tempowisselingen bij Rabbit en Worthy Girl werden afgewisseld door korte mijmeringen van de frontvrouw. Wanneer we dachten dat we mee waren met de melodie van Glisten, werden we opnieuw met opengetrokken ogen meegesleurd in hun passionele uitspattingen. Pardon our french maar Courtney Love was er niets tegen.  

Kills Birds kwam, zag en overwon ons gemis naar de door-corona-uitgestelde, internationale DIY-optredens en gaf ons de hoognodige boost voor de komende festivalzomer.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More