Home Live KIDS WITH BUNS, VANESSA, PEENOISE, PARTNERS Leffinge, Slag Van De Molen (01/08/2020)

KIDS WITH BUNS, VANESSA, PEENOISE, PARTNERS Leffinge, Slag Van De Molen (01/08/2020)

by Margo Maebe

In onzekere Corona-tijden voelt de lancering van ‘Slag van de Molen’, een initiatief van Muziekclub De Zwerver bestaande uit een reeks zomerconcerten, als een veilige haven waar muziekliefhebbers aan hun livemuziek-trekken kunnen komen. Een fijne selectie jong talent werd geselecteerd om voor vier weekenden lang in de zomermaanden een mooi programma te presenteren. Twee dagen werden gewijd aan de Jong Muziek- selectie van Theater Aan Zee. We nemen u graag mee naar de tweede dag van het initiatief met Kids With Buns, Vanessa, Peenoise en Partners op het menu. 

Het grasveldje pal naast de Groenhagemolen in Leffinge werd omgetoverd tot een volledig coronaproof decor. Bezoekers werden keurig naar tafeltjes geleid die allemaal ver genoeg van elkaar verspreid stonden op het terrein. Dit maakte dat de optredens op een aparte manier werden beleefd, maar wat was iedereen blij daar te mogen en kunnen zijn.

De twee jonge Antwerpse vrouwen van Kids With Buns openden de avond. Elk met hun haren opgestoken in een dot, werd al snel duidelijk waar de naam van hun duo singer-songwriter project vandaan komt. Zelfverzekerd begonnen de twee elk met hun gitaar aan de set. De stem van Marie Van Uytvanck klonk veelbelovend en straalde kracht uit. Het project bestaat nog maar een zevental maanden en dat werd na een drietal songs duidelijk. De nummers die ze brachten, hadden heel wat van elkaar weg. Dit maakte dat de aandacht van het publiek af en toe afdwaalde. De set werd afgesloten met een cover van Hurts (The Slow Show), waar de twee vrouwen hun eigen twist aan hadden gegeven. 

Na Kids With Buns was het de beurt aan Vanessa. Dit collectief, afkomstig van Gent, bestaat uit drie mannen die met veel plezier hun muzikale talenten samen gooien. Ze nemen het niet zo nauw met de regels en gebruiken de instrumenten die ze hebben op elke mogelijke manier, wat aantoont dat het collectief bestaat uit een mengeling van creatieve zielen. Vanessa bracht een set van één stuk waarbij weinig interactie was met het publiek. Eigen creaties werden afgewisseld met covers, onder andere Milkshake van Kelis. Op bepaalde momenten voelde en oogde het optreden wat rommelig en was het niet duidelijk of het soms volledig fout ging of dat dit nu net de bedoeling was. Soms snapte je het eens niet en soms wilde je van je stoel recht springen en dansen. 

Vervolgens was het aan Peenoise om het podium te bestijgen. Bewust van hoe ze er uit zien en in een rock ’n roll-achtige sfeer begonnen ze aan hun set. Vergeleken met de manier waarop ze overkomen, speelden de mannen hun eerste nummers eerder bedeesd. Die bedeesdheid lieten ze vallen bij het vorderen van hun set. De muziek die de Gentse band bracht voelde mysterieus aan. Uniek en fris. De mannen slaagden er in om interessant te blijven en de aandacht van het publiek te behouden. 

Bij valavond was het aan Partners om de avond af te sluiten. Dit duo bracht een combinatie van klank en performance. Ze namen het publiek van begin tot het einde mee in een eigen gecreëerde wereld en in de tussentijd lieten ze je niet los. Zichzelf gehesen in narachtige outfits, de klassieke piano op het podium en de plezierige energie zorgden voor een ‘alle gekheid op een stokje’-effect. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More