Home Belgisch KATENDE Scorpio Sessions (29/11/2022)

KATENDE Scorpio Sessions (29/11/2022)

by Felix Sandon

Wat documentaires over de Tweede Wereldoorlog zijn voor Canvas, dat zijn mannen met gitaren voor de Scorpio Sessions op Radio Scorpio. Ook deze week is er een bijzonder exemplaar te zien: normaal bestaat Katende uit twee leden en brengen ze vervlochten gitaarmuziek, maar voor deze intieme sessie zakte enkel zanger Max De Boeck af naar de studio in Leuven.

Forget The Years is een indieballade zoals we die al vaak gehoord hebben, maar het weemoedige snarenspel geeft er een speciale draai aan. En toch moeten we streng zijn: dit nummer kruipt niet helemaal onder de huid door de weinig tot de verbeelding sprekende stem van de zanger en door zijn uitspraak van de Engelse taal. Aan dat eerste kan je waarschijnlijk werken, aan dat tweede vast ook. Of je kan het eens een kans geven in het Nederlands.

Diamond Eye voegt meer specerijen toe, zeker in de brug naar het refrein en op het einde daarvan, maar dezelfde euvelen blijven hier gelden. Wel maakt Katende ons benieuwd hoe ze met twee klinken. Of als ze er nog meer begeleiding aan zouden toevoegen, zolang die maar past in de studio van de Scorpio Sessions natuurlijk.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More