Home Live JUNGLE Brussel, Botanique (01/05/2018)

JUNGLE Brussel, Botanique (01/05/2018)

by Liesbet Willems

Na enkele jaren ons land niet aangedaan te hebben, waarvoor ze zich overigens excuseerden, kwam het Londense collectief Jungle op 1 mei naar Les Nuits Botanique.

Ze traden op in een uitverkochte Chapiteau die vol met broeierige toeschouwers stond en onder andere uitkeken naar een exclusief voorsmaakje van de nieuwe plaat. Hun debuutplaat Jungle, dateert ondertussen al van 2014, maar het eerste nieuwe nummer komt begin mei uit, aldus de Londenaars.

Een rookgordijn wordt op het podium gespoten en de band komt op. Josh Lloyd Watson en Tom Mc Farland worden vergezeld door vijf artiesten waaronder 2 zangeressen.

Starten doen ze met het nieuw nummer Smile, gevolgd door één van onze favorieten Julia. Je ziet onmiddellijk dat de band er zin in heeft. Hun logo glimt op boven een gouden lichtmuur à la 70’s. Hun debuutplaat wordt bijna volledig gespeeld waaronder hun bekende Platoon (herinner je de clip met het 6-jarige breakdancertje) en Busy Earnin’.

Maar zoals reeds aangekondigd gingen we ook kennismaken met songs van hun binnenkort te verschijnen tweede plaat. Happy Man, Casio ( aangekondigd als ‘One for the Ladies’), Cherry, Beat 54 en House In LA werden positief onthaald door het publiek.

House In LA verwijst naar Los Angeles waar hun creativiteit voor de nieuwe plaat begon. De midtempo jaren 70 funk blijft herkenbaar in alle nummers. De combinatie van de falsetstemmen van de beide heren met de vocalen van de twee zangeressen klonk zo goed. Het werd broeierig heet in de tent door het swingende publiek. Stilstaan was geen optie. Het goede tempo in het optreden bleef behouden. Josh en Tom zweepten het publiek op… ‘Are you still with us?’ of ‘Make some fucking noise’ kwamen meermaals uit hun mond.

De set werd afgesloten met langere versies van Drops, dat mooi verder vloeide in Busy Earnin’. De tent stond in vuur en vlam. De synthesizers in dit laatste nummer blijven bij ons toch voor vervoering zorgen. Na het voorstellen van de anderen verdwenen ze van het podium om wat later terug te komen voor een wilde einde met een langgerekt Time.

Josh vroeg nog een  ‘applaus for this amazing band’ wat het publiek met plezier deed. Jungle heeft hun livereputatie zeker waargemaakt met hun sfeervolle lichtshow, mooie samenzang, hun sterke muzikale spel en het strakke tempo. Iedereen ging naar huis met good vibes en waande zich in zomerse sferen. Jungle 4 EVA!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More